הגרנולה שלי

אני לא כזה חובב מושבע של גרנולה,אבל אם יש כבר אסאי בסביבה, אז למה שלא נשדך בינהם?
בגרנולה כיף להכניס מעבר לכל הדגנים,פירות ותבלינים שמשדרגים את הגרנולה ונותניל לה עניין.
בגרנולה שלי יש חמאה שרופה שנותנת ארומה אגוזית נפלאה,משמש טרי,תפוחים,קליפות תפוחים,קוקוס,ערער,תפוז מסוכר,קפה נמס וחליטה של תה,במקרה הזה תה אפרסק.כל אלה מתחברים יחדיו ונותנים טעמים שונים ומגוונים,חובה לנסות.

300 גרם תערובת דגנים-שיבולת שועל,פישתן,גרעיני חמניה ודלעת
2 כפות קוקוס טחון
כף קפה נמס
2 כפות חליטת תה בעל טעם מעניין
7 גרגירי ערער
2 כפות שומשום
50 גרם אגוזי לוז שבורים
1 תפוז מסוכר קצוץ
2 משמשים קצוצים
1 תפוח חתוך לקוביות
50 גרם חמאה
50 גרם דבש
50 סילאן

ממיסים חמאה במחבת עד שהיא מתחילה לקבל צבע חום בהיר ונודפת ריח אגוזי,מוסיפים דבש וסילאן ומורידים מהאש.מערבבים את כל מרכיבי  הגרנולה בתבנית ויוצקים את החמאה על התערובת ומערבבים.מכניסים לתנור בחום 180 מעלות כשמידי פעם מערבבים את הגרנולה ואפים עד לקבלת צבע ענברי כהה.מצננים ושומרים בקופסא אטומה.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש