בים בם בם דים-סאם חם

השבוע הייתי בסיור במפעל דים סאם בלהבות חביבה(איפה זה בכלל),הנקרא איך לא-"דים סאם",שבעליו היה בעל מסעדת "דים סאם" שבתל אביב,סגר אותה והחליט להתרכז במכירת הדים סאם להמונים.
לפנינו הוצגו שלל סוגי דים סאם במגוון צבעים(טבעיים),מבצק חיטה ובצק אורז,במילוי אווז,עוף,בקר,פטריות,תרד ואפילו שוקולד וגם קוקוס עם בוטנים.הדים סאם,כך הוסבר לנו הוא חלק בלתי נפרד מטקס התה בסין,כמו בערך הביסקיוויט שהוא בת לוויה לתה אצל העירקים.
התנסנו בקיפול הדים סאם,לצד הסינים שעמלו מהבוקר עד הערב על אותם כופתאות,הכל בעבודת יד וקיבלנו טעימות מכל סוגי הדים סאם שהמקום מייצר.במיוחד אהבתי את ה"באו",כופתאות מבצק עם שמרים במילויים שונים שעובר אידוי ומרקמו כמו לחמניה רכה וטעימה,בריאה בגלל חוסר בשימוש עם שמן וטעימה בגלל מילוי האווז.לאחר בדיקה איך אוכל לרכוש לעצמי ביום יום מהדים סאם הטעים,הסתבר שאין למצוא אותם בסופרים והמפעל עובד לרוב עם מלונות וקייטרינגים,אך ניתן לרכוש דרך האתר של המקום עם משלוח עד הבית ובהזמנה של מינימום מסוים.חוץ משי  נדיב של קופסא עם מיני דים סאם לקחת הבייתה,הייתי חייב לקנות לי הבייתה מהבאו אווז,שתמיד אוכל לשלוף מהמקפיא בשעת רעב.הדים סאם מגיע באריזה כבר מוכן ומבושל כמעט לגמרי ורק חימום קל,רצוי באידוי,ישלים לו את החסר.חובה לנסות.





מאיר

תגובות

amir אמר/ה…
4 וחצי שקל לחתיכת גיוזה!! ביפן זה אוכל רחוב.
500 ין ל 15 חתיכות.
‏אנונימי אמר/ה…
ביפן פלאפל עולה הרבה...

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש