שבוע של מסעדות


השבוע יוצא לי לבלות בהרבה מסעדות.
הייתי במסעדת טרנטינו בעזריאלי,מסעדה איטלקית חלבית שמושתתת על פסטות שונות,מיני מאפה כמו פיצה קפרזה ופיצה סביח שתמיד מנצח,כדורי ריזוטו במילוי מוצרלה עם איולי חביב ולסיום טירמיסו מצוין כמו שכתוב בספר.חשבתי על פתאום,האיטלקים הם כמו התימנים של הים התיכון עם כל הבצקים האלו.


 ומבצקים איטלקיים לבצק צרפתי,הקרפ.מסעדת סוזט ממוקמת במקום קטן עם  אווירה נחמדה שמרגישה מאוד צרפתית אותנטית,שם מגישים הכל בקרפ עשוי כוסמת ממנות מלוחות כגון שרימפס בחמאת עגבניות,סלמון מעושן וקרם פרש,בשר טחון וטחינה ולסיום כמובן שהיה קרפ סוזט שאת האלכוהול שבו מציתים עם מצית על השולחן בהגשה,מעין להטוטים של הבישול המולקולרי מהדור הישן והקלסי של פעם.עוד קינוח קרפי מצוין היה עם קרמל מלוח וגלידת וניל.
במסעדה כ-5 עמדות לעשיית קרפים שנעשים ברגע הזמנת המנה,לא התאפקתי ונכנסתי למטבח בכדי לצלם את עשיית הקרפים.עוד דבר שאהבתי הוא סיידר תפוחים חצי יבש שמגישים במסעדה,הוא עדין,מבעבע וריחני .

מחר זהו יום הולדתי והיום כבר מתוכנן-בצהריים זוזוברה עם הילדיןם,בערב הולכים למזללה,המסעדה החדשה של מאיר אדוני.צריך להכין את הבטן מעכשיו.


 




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש