ברולה ליום קיץ חם

 ברולה הוא אחד הקינוחים הקלסיים הפופולרים והאהובים ביותר,אותו אפשר להקפיא ולחלץ מהתבנית,לשרוף בסוכר ולהגיש עם הרבה פירות טריים.פירות כמו תאנים ובננות גם אוהבים ששורפים אותם בסוכר כמו הברולה,מה שגורם לקרמול וריכוך שלהם.תענוג ליום קיץ חם.

500 מ"ל חלב
5 חלמונים
150 גרם סוכר
1 מקל וניל

מרתיחים חלב,סוכר ומקל וניל חצוי.טורפים את החלמונים ויוצקים את החלב על החלמונים תוך כדי טריפה מהירה.מחזירים לאש לבישול של דקה על להבה נמוכ,רק עד להסמכה קלה.יוצקים לתבניות אישיות ומניחים בתבנית עמוקה עם מיים חמים עד לחצי מגובה תבניות הברולה.אופים בתנור בחום 140 מעלות ל40 דקות עד להתייצבות הקרם.מצננים ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.מחלצים מהתבניות,שורפים עם סוכר את הברולה,יחד עם פירות כמו בננה,אפרסק או תאנים ומניחים בקערית הגשה.






מאיר

תגובות

‏יערה אמר/ה…
מקסים!
איך רואים כך את הוניל למעלה? מרחת את התבנית בגרגירים לפני ששמת את הקרם?
שובב קולינרי אמר/ה…
הי יערה
הוניל פשוט שוקע לתחתית ונשאר שם אחרי האפייה
ori אמר/ה…
נראה מעולה!
עד היום הכרתי מתכונים על בסיס שמנת בלבד וללא חלב,
מה ההבדל למעשה בתוצאה הסופית?
מלבד אחוזי שומן כמובן :-)
שובב קולינרי אמר/ה…
הברולה עם החלב פחות כבד

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש