בירה 2011


 בשבוע הבא בין ה10 ל-12 בחודש,ייערך כנס בירה ראשון מסוגו בארץ,לטעימות וקידום המבשלות ומותגי הבירה מארץ והעולם,מהגדולים עד הקטנים.הכנס ייערך בכפר המכבייה ויהיה פתוח לקהל בתשלום ובו יערכו סדנאות שונות כגון מגוון סגנונות הבירות הבלגיות,פגמים בבירה,חשיבות המיים בתהליך ייצור הבירה,אוכל משולב עם בירה ועוד.
גם כן תיערך תחרות בינלאומית של בירות מכל העולם וביום האחרון יהיה יריד של טעימות כל הבירות.
כל המידע הזה קיבלתי כאשר הגעתי למסעדת פורטר & סאנס שעל רח' הארבעה,פסיעה וחצי ממסה ולמרות זאת לא ידעתי על קיומה.
במסעדה יצרו חלל עם אווירת פאב טיפוסית לאירופה שלא רק צעירים מכילים אותה אלא כל שכבת הגילאים,שבו ניתן קודם כל לשתות בירה,סליחה,לא בירה אלא בירות,50 במספר.כל מותגי הבירה ה"רגילות" לא מופיעות כאן,אלא בירות שונות ואיכותיות מכל העולם שבשביל להכיר אותם טוב ניתן לבחור בטעימות קטנות מכמה סוגי בירה בשביל להתכוונן על הבירה האהובה לחיכנו.יחד עם הבירה ישנו אוכל שהולך טוב מאוד עם הבירה כמו קרפצ'ו שייטל,סוגי נקניקים,פיש אנד צ'יפס מצוין ואנטיפסטי חביב.יחד עם האוכל קיבלנו הסבר קל על הבירות מנזר הבלגיות,בירות הנעשות ע"י נזירים,חלקם קלות ומתובלות,חלקם עולות לראש בשנייה.בכלל,אני אוהב את הבירות הבלגיות שרובם מסוג אייל,דבשיות וקלות לשתייה.רק לפני כמה שבועות בגלל פיספוס הטיסה שלי בטיול לצרפת הייתי בבלגיה ובשעות הבודדות שהייתי שם הספקתי להתנסות בטעימת 3 בירות שונות טעימות נורא.
במסעדה גם חדר קירור יחודיי וראשון מסוגו בארץ לכל חביות הבירה,אליו הגענו לסיור קצרצר,מפני שממש קר שם,אך מחזה יפה של כל החביות והצינורות שמשתלשלות מהם אל הקיר ומשם לברזים בבר מוכנות להשקות את כל הבאים.
אז אני כחובב בירה יותר מכל משקה אלכוהולי אחר בטוח יבקר בכנס,מה איתכם?

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש