הכן את עצמך לחורף

                                                        
ברגע שהטמפרטורות צונחות ומתחיל לרדת גשם,מיד יש חשק למרקים מהבילים מחממי לב ותבשילים כבדים ומנחמים.
אחרי מרק עדשים עם זילוף של ליים טרי עליו,התחשק לי להכין ביף בורגניון ככתוב בספר וכשלא היה בסביבתי הקרובה בשר לבשל,לקחתי את הרעיון הזה וביצעתי אותו על שוקי עוף.
השוקיים הושרו בהרבה יין ואחרי כמה שעות נצרבו,הושקו ביין שבהם שכבו קודם בתוספת של מעט חומץ בלסמי ורטב סויה,להעשרת הטעם והצבע והרבה רוזמרין.ירקות שורש נכנסו לחגיגה,התבשלו לאיטם וקיבלו טעם "חמינתי" טעים.
התוצאה-עוף ספוג בטעמים טובים שאליו צירפתי בנוסף רוטב יין ורימונים מתקתק..מתכון בבקשה.

1 ק"ג שוקי עוף
1בקבוק יין אדום יבש
50 מ"ל חומץ בלסמי
50 מ"ל רוטב סויה
2 עלי דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי
2 ענפי רוזמרין
1 שומר חתוך לקוביות
2תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
5 שיני שום
מלח
פלפל שחור

לרוטב-
1 כוס יין אדום יבש
1 רימון גדול מופרד לגרגירים יחד עם כל המיץ שניגר מהם
2 כפות סוכר

הכנה:
משרים שוקיים ביין ל4 שעות לפחות.מוציאים מהיין וצורבים בסיר רחב ועמוק עד להזהבה.מוציאים וצורבים את כל הירקות עד להזהבה.מחזירים את העוף לסיר עם הירקות,מוסיפים את היין של ההשרייה,סויה ובלסמי,רוזמרין,עלי דפנה ופלפל אנגלי ומצמצמים מעט.מוסיפים מלח ופלפל ומכסים את הסיר במיים,מרתיחים,מנמיכים ומבשלים שעה וחצי,מצמצמים את הנוזל לרוטב סמיך לקראת הסוף.
לרוטב-מכניסים את כל מרכיבי הרוטב למחבת ומצמצמים לרוטב סמיך.מזלפים על העוף ואוכלים לשובע.



                                                                   רוטב הרימונים לפני צמצום
                                                                             אחרי צמצום

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש