ארוחת 15 המנות

לאחר ההכנות המקדימות מגיעה הארוחה.ארוחת יום נישואין לזוג,15 מנות שונות ומגוונות.

כפתיח  הגיע לזוג המקסים לשולחן כדור אננס נוזלי שעטוף בחמאת קקאו ושוחה בנוזל כוסברה מתקתק בכוסות יפהפיות ,טכניקה שכבר יצא לי לפרט עליה כמה וכמה פעמים.שותים את כל התוכן ביחד ואז מעטה הכדור נשבר ושיטפון של אננס שוטף את הפה יחד עם הנוזל כוסברה.
סלט קפרזה של אבטיח,סשימי אינטיאס וגרניטה אקליפטוס.
העגבניה בסלט קפרזה עם המוצרלה והבזיל,הוחלפה באבטיח שנמשח בשמן זית ועוטרו בנתחי אינטיאס טריים.הגרניטה אקליפטוס מאוד מרענן ומפתיע במנה.
רביולי סרטנים,מרק אפונה ונענע,גבינת עיזים,אורז שחור תפוח ושמן כמהין.
המרק ניצק על הרביולי,האורז התפוח מתפזר על המרק להוספת פריכות ונשק יום הדין-שמן כמהין,מבשם את כל המכלול הזה.

טעימה קטנה של סשימי אינטיאס,שמן קפה ומחית מנגו.השמן קפה-יציאת השנה,מפתיע בטעמו.
סושיני,סושי במעטפת זוקיני וטונה בתוכו על איולי ווסאבי,טמפורה שרימפס וזילוף של סויה ויוזו מעל הכל.

כבד אווז עם בננות מקורמלות,קרם טונקה,קרמבל הדרים ורוטב ליקריץ.פריכות ורכות,חמימות וקרירות שמתבסמים באניסיות עדינה.


קערות הקרח שהכנתי מעוטרות בעלים,פרחים ופירות,רעיון ששאבתי מספר ילדים,שימש אותי לסלט סינטה קר.
שומר,מלפפון,רימונים,אטריות סובה,פלחי תפוז ופומלה,אגוזים,ויניגרט של סויה,מירין ויוזו ומעל נתחי סינטה צרובה.


ברולה כבד אווז שמנוגב עם בריוש נימוח.

גלדי בצל טריים ששרפתי עם ברנר ליצירת טעימה של שקדי עגל.
על גלדי הבצל שקדי עגל צרובים,חמאה שרופה,פרוסת תמר טרי.ביס אחד והכל נגמר.


דג בר ים עם סלט חצילים חריף,קרם חציל,יוגורט וטוויל טפיוקה.


ניוקי ממולא גבינה כחולה שיושב על קרם בצל ירוק,סירופ בצל וגלדי בצל חרוכים.
בשר לחי עם ג'ינג'ר וכוסברה עטוף בבצק פסטה אשר טוגן במחבת עד שנהיה פריך.הקנלוני הפריך הזה יושב על קרם ארטישוק ירושלמי ומעל לימונים כבושים וזיתי טאסוס קצוצים.
לסיום,נתח קצבים ושקדי עגל עם ירקות קטנטנים כמו שורש פטרוזיליה,סלק ובצל ירוק על קרם גזר וחזרת ואורז שחור.
לקינוח-פנקוטה קוקוס בכוס מרטיני,עם סלטון מנגו,שקדים מקורמלים וגרניטה נענע.לצד הכוס הוגשו מבחנות עם סירופ אפרסק ושרדונה שאותם יש לזלף על הפנקוטה.
הקינוח השני הוא טארט שוקולד רך עם יסמין שמרגיש כאילו נמצאים בשדה פרחים.על הטארט זרעי כוסברה מקורמלים ומתחתיו,קרם חמאה שרופה וטראפלס של שוקולד,קוקוס וקארי שעוטף מקדמיה.

בהמשך אני אפרסם מתכונים וכמה טכניקות מהמנות שהוצגו.


תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
וואי וואי וואי, אני רק חושב על גודל המיזאנפלאס...
שאפו.
שובב קולינרי אמר/ה…
תודה רבה,ההכנות הם קטנות אך מורכבות,המקרר בבית היה מפוצץ במשך יומיים
‏ורדה כהן אמר/ה…
וואו מאיר- אתה תותח!!!
נני אמר/ה…
מ-ד-ה-י-ם !!!!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש