דף מתכוני שבועות שלי

אני את שבועות חגגתי אתמול,בארוחה חלבית חגיגית בין ערביים.הארוחה החלה עם קוקטייל גרניטה של מלון,אמרטו וכדורי ג'לי של דבש.

קוקטייל מלון-

500 גרם מלון מתוק
100 מ"ל שמנת מתוקה
300 מ"ל חלב
150 גרם אבקת סוכר
2 כפות אמרטו
4 כפות אייריש קרים

טוחנים הכל בבלנדר,חוץ מהשמנת,מסננים ומוסיפים את השמנת.מערבבים ומקפיאים לשעה.מערבבים מעט ומקפיאים עוד שעתיים.מערבבים שוב ומוזגים לכוסות.
רצוי להשקיע בשביל הכדורי ג'לי דבש שמוסיפים מרקם,טעם ועניין לקוקטייל.ניתן לראות בפוסט הזה כיצד מכינים אותם.
ניתן להשתמש בטפיוקה במקום הכדורי ג'לי.

 הלחם שלי לחג היה חלת שושנים ממולאים בצל מטוגן,זיתי קלמטה וטימין.

חלת שושנים-
חצי קילו קמח לבן
20 גרם שמרים
100 מ"ל מיים
150 מ"ל חלב
20 גרם סוכר
15 גרם מלח
3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ,מטוגן
10 זיתי קלמטה קצוצים
2 כפות טימין טרי קצוץ

לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק מלבד השמן ל8 דקות.מוסיפים את השמן ולשים עוד 5 דקות.מכסים במגבת ומתפיחים לשעתיים,מורידים את ההתפחה ומתפיחים עוד שעה.מורידים שוב התפחה ומוציאים את הבצק מהקערה.משטחים דק את הבצק על משטח מקומח בעזרת הידיים,לא עם מערוך שמוציא את כל בועות האוויר מהבצק.מערבבים את מרכיבי המילוי ומניחים על הבצק,מגלגלים את הבצק מעל המילוי לרולדה ארוכה,חותכים את הרולדה למקטעים של כ-5 ס"מ ומניחים בתבנית,היא יכולה להיות מאורכת סטייל אינגליש קייק,בפיירקס מלבני  או עגולה.מתפיחים לשעה,מברישים מעל עם מעט שמן זית ואופים בתנור בחום 200 מעלות ל40 דקות.מוציאים מהתבנית ואופים עוד 5 דקות.


 יחד עם הסלטים הגשתי גם סלט קוביות אבטיח עם שמן זית,פטה,עלי זעתר טרי,זעתר יבש  ומנטה טרייה שהוסיפה רעננות מצוינת לאבטיח.חובה לגדל מנטה בבית ולהוסיף לכל סלט,קינוח או לכוס תה.

 פיצה,אהובת חיי הקולינרית הופיעה בצורה ים תיכונית עם לימונים כבושים,זיתים ועגבניות צלויות.הנה המתכון
והנה שיעור בהבנת הכנת פיצה.
 בגזרת הקינוחים הכנתי עוגת גבינה אפויה קלסית וטעימה טעימה.
לפני העוגה קיבלו האורחים קינוח בכוס של קציפת גבינה לבנה עם ביסקוטים,גנאש שוקולד,קוקוס קלוי,דובדבנים ופירורי בצק עלים מקורמל.קינוח שהוא מעין גבינמיסו,לא מסובך מידי שאותו הכנתי בסיפון אבל אפשר גם בלעדיו.

למוס-
200 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
2 חלמונים
100 גרם סוכר
100 מ"ל שמנת מתוקה לסיפון\250 מ"ל שמנת מתוקה בלי סיפון

4 כפות קוקוס טחון קלוי על מחבת יבשה

10 דובדבנים מגולענים
2 כפות סוכר
1 כף מיים

בצק עלים בגודל 20 על 20 ס"מ
3 כפות סוכר

100 גרם שוקולד מריר
80 גרם חלב

חבילת ביסקוטים
כוס חלב

הכנה-
מקציפים במיקסר חלמונים וסוכר כ4 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.מקפלים לתוך הגבינה לבנה.מקציפים את השמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לגבינה.עם משתמשים בסיפון לא מקציפים את השמנת,מוזגים לתערובת הגבינה,מערבבים ומכניסים לסיפון עם בלון גז אחד.שמים במקרר.
מרתיחים את 80 מ"ל החלב,מניחים את השוקולד המריר בחלב ומערבבים לתערובת חלקה.מניחים במקרר.
מפזרים 3 כפות סוכר על בצק העלים ומרדדים מעט.מניחים את הבצק על נייר פרגמנט ומניחים נייר פרגמנט נוסף על הבצק.מניחים תבנית נוספת על הבצק עם הנייר פרגמנט למנוע את עליית הבצק בזמן האפייה.אופים בחום 180 מעלות לכ-15 דקות עד להזהבת הבצק ולקבלת פריכות מלאה.מצננים ושוברים לחתיכות.

מקפיצים דובדבנים,מיים וסוכר במחבת לכ-2-3 דקות עד לריכוך עדין של הדובדבנים.מצננים.
את כל ההכנות הללו ניתן להכין מראש.
להרכבה-מערבבים היטב את גנאש השוקולד ומניחים בתחתית הכוסות.משרים ביסקוטים בחלב לכמה שניות ומניחים על הגנאש.מזלפים מהמוס גבינה לכוסות עד לחצי גובה.מוסיפים עוד ביסקוט מושרה ומוסיפים מהמוס עד לגובה שלושת רבעי הכוס.מפזרים מעט קוקוס קלוי,חתיכות קטנות של בצק עלים מקורמל ודובדבנים.בתיאבון.




תגובות

Idan.Hen אמר/ה…
אחלה מתכונים,

לגבי הג'לי דבש, מה בדיוק היה שם? כמה דבש\מים\אגר-אגר?

תודה!
‏אנונימי אמר/ה…
העיקרון הוא
נוזל-300 גרם
8 גרם אגר אגר שזה יצא כפית מלאה
כל השאר זה תוספות טעם-דבש לפי הטעם,תמציות,ליקרים ועוד.מאיר.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש