גלידה מולקולרית


על גלידה בטעם מיים כבר שמעתם?האמת שגם אני עדיין לא.

כשעברתי היום ליד חנות ארטיקים וראיתי שמוכרים 20 ארטיקי קרח ב10 שקל ו10 חלבי ב10 שקל,אמרתי ,מה לא נקנה לילדים?
אז בגזרת החלבי היו גם קסטות.לאחר שקניתי 30 ארטיקים,פתחתי לי אריזת קסטה והטעם...מיים.
הצצה ברכיבים איששה את התחושה המימית שהרגשתי בפה.מי שלא יודע,במוצרי המזון הרכיבים רשומים לפי סדר יורד של כמות חומר הגלם במוצר.זאת אומרת שבקסטה שקניתי ,הדבר הראשון שמופיע ברכיבים זה מיים!?...
(קחו לדוגמא גם בחומוס קנוי,לרוב המרכיב השני שמופיע אחרי החומוס הוא שמן,מה שהופך את המוצר, שאמור להיות בריא ,למוצר עם 20-30 אחוז שומן).
המוצר הוא חלבי רק בגלל האבקת חלב שבו,בלי שום תזכורת למעט שמנת,עם שומן צמחי להעשרת הטעם כביכול ועם טעם וניל של התמציות התעשייתיות.אפילו חציו של הקסטה שהיה בצבע חום,כאילו שוקולד, התנהג אותו הדבר באותו טעם בדיוק ומה שנתן גוף ומרקם אלו המייצבים שהוסיפו למיים,ממש קסטה מולקולרית,אבל בקטע הנחות ביותר.אז שלא יעבדו עליכם.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש