המרענן הרשמי 2011

בטיול האחרון לכינרת,קטפתי מנגו שלצערי לא היה בשל,אך עדיין יש מה לעשות עם מנגו ירוק.
התאילנדים מכינים ממנו סלט חמוץ מתוק בדומה לפפאיה ירוקה ולכיוון הזה אני הלכתי בשביל להכין קינוח קל ומרענן.
את המנגו יש לקלף ולפרוס דק מאוד ולחתוך לרצועות דקות דקות.שקד וגפן ראו את רצועות המנגו על הקרש חיתוך,החלו לנשנש אותם ואחרי זה ביקשו עוד מהפסטה.
את הרצועות טבלתי במי סוכר שבושלו עם כמה מחטי רוזמרין,יחד עם קוביות קטנות של משמש וענבים.
בנוסף השתמשתי גם באטריות אורז שמוסיפות טאץ' מאוד כיפי, שאותם ריככתי בעזרת מיים רותחים שיצקתי עליהם וא"כ סיננתי.
א"כ חלב קוקוס עם מי סוכר שטחנתי בבלנדר עם קוביות קרח ברגע האחרון,בשביל שחתיכות הקרח יישארו בקינוח כמעין ברד גס ויוסיפו גם מרקם ועניין.
אז מסדרים בקעריות אטריות אורז,את סלט הפירות,יוצקים את החלב הקוקוס שחשוב שיהיה קר ומסביב עלי נענע ומנטה קטנטנים בשביל הבריזה הקרירה.
לקינוח ניתן להשתמש בכל פירות הקיץ והכי טעים לאכול אותם כשהם חתוכים קטן ומוגשים קר.

מי סוכר-
200 גרם סוכר
200 מ"ל מיים
5 מחטי רוזמרין

פחית חלב קוקוס

1 מנגו ירוק,אפשר גם כתום אך קשה
אשכול ענבים
5 משמשים

רבע חבילה אטריות אורז

2 ענפי נענע ומנטה

מרתיחים מיים,רוזמרין וסוכר ליצירת מי סוכר,מצננים.
מוסיפים מי סוכר לחלב קוקוס לפי הטעם,מקררים.
פורסים מנגו דק ככל האפשר ואז חותכים לפרוסות.
חותכים משמשים לקוביות וענבים לרבעים.
מניחים את אטריות האורז בקערה ויוצקים עליהם מיים רותחים.לאחר כמה דקות כשהאטריות מתרככות מסננים מהמיים.
מערבבים רצועות מנגו,משמש וענבים עם מעט מי סוכר.
בקעריות הגשה מניחים מעט מהאטריות,מעל את סלט הפירות.
בעזרת בלנדר טוחנים את חלב הקוקוס עם כמה קוביות קרח,בכמה פולסים.
יוצקים את החלב קוקוס לקעריות ומניחים עלי מנטה ונענע על הסלט.




תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש