רגע לפני

יום קר כמו היום עם גשם ורעמים,כאילו החורף מתחיל מחדש,גרם לי להכין משקה חורפי מחמם ומרגיע רגע לפני שהאביב בפתח.משקה של יין ותבלינים חם שאותו הכנתי בשיטת הסיפון להעצמת הטעמים בו שמתי גרגירי ערער,זרעי כוסברה,קינמון,ציפורן ופרחי עץ תפוז.כל התבלינים נכנסו לסיפון עם יין אדום וכעבור חצי שעה הלחץ השתחרר וניחוח מבושם של היין ותבלינים בקע מהסיפון.חימום קל עם מעט סוכר נתנו את הפיניש יחד עם דובדבני אמרנה שהנחתי בתוך הכוסות.עכשיו אפשר לישון.

כפית זרעי כוסברה
כפית גרגירי ערער
1 ציפורן
חצי מקל קינמון
3 פרחי עץ תפוז
4 כפות סוכר
1 כוס יין אדום
6 דובדבני אמרנה

שמים את כל המרכיבים בסיפון מלבד הסוכר.סוגרים,שמים בלון גז אחד וממתינים חצי שעה עד לשחרור הגז בבת אחת.מסננים,מחממים עם הסוכר ומוזגים לכוסות עם דובדבני אמרנה.
בלי סיפון-מרתיחים אתכל המרכיבים,מכבים את האש ושמים בצד ל10 דקות לספיגת טעמים.מסננים,מוזגים יחד עם דובדבני אמרנה בכל כוס.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש