פרעצל-או כמו שג'קי מהאח הגדול אומר-"בייגל בייגל,בייגל בייגל"



1 ק"ג קמח
40 גר' סוכר

25 גר' מלח

40 גר' חמאה

25 גר' שמרים טריים

500  גרם מים


הכנה:
לישה של 12  דקות.תפיחה של שעה.
מחלקים ליחידות של 120-150 גר'
מגלגלים כל יחידה לנקניק וצרים ממנו פרעצל.
מניחים על מגש לתפיחה כ-15-20 דקות.טובלים את הפרעצל בתוך קערה מלאה במיים ל10 שניות,
מברישים בביצה טרופה.מפזרים מלח אטלנטי ,יוצרים מעל חריץ עם סכין.
אופים בחום של 220 מעלות צלסיוס למשך 15 דקות,עד להשחמה.

הערה:פרעצל אמיתי מכינים עם תמיסת בורית שבה טובלים את הפרעצלים.בורית זו חומצה כימית שבכמות מזערית לא תהיה רעילה למאכל ותיתן מעטה פריך האופייני לפרעצל.ישנם מתכונים רבים שכותבים לטבול את הפרעצל במיים עם אבקת סודה לשתייה או אבקת אפייה,אבל זהו תחליף לא קרוב בכלל למקור.במתכון הנ"ל הטבילה במיים בלבד נותנת אפקט פריך למאפה,בדיוק כמו בתמיסה עם סודה לשתייה.

תגובות

Unknown אמר/ה…
מממממ יאמי. בייגל טרי עם גבינת שמנת! עכשיו בא לי ללכת לטרוף איזה אחד ואפילו לא עשר בבוקר. ועדיין לא הצלחתי למצוא מסעדות שמגישות בייגלה כמו שצריך.
Unknown אמר/ה…
מממממ יאמי. בייגל טרי עם גבינת שמנת! עכשיו בא לי ללכת לטרוף איזה אחד ואפילו לא עשר בבוקר. ועדיין לא הצלחתי למצוא מסעדות שמגישות בייגלה כמו שצריך.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש