לבשל בתוך "האח הגדול"

 מסתבר שלא מעטים האנשים שיכולים לבקר במתחם בית האח הגדול.ישנם סיורים במקום לבני נוער,מעריצים וכאלו הלומדים תקשורת.
אבל מעטים האנשים שנכנסו לתוך בית האח הגדול  בשלושה וחצי החודשים האחרונים-בניהם אנשי הפקה ותחזוקה שמתפעלים את הבית וגם אייל גולן אחד ובר רפאלי אחת.התמזל מזלי אתמול ואני יחד עם אביב(משה)נכנסנו לבית כדי לבשל לדיירים את ארוחת שישי האחרונה שלהם,ארוחת מלכים.
לאחר ביקור בחדר הקונטרול שבו נמצאים כל מצלמות הבית והאנשים שצופים בהם יומם ולילה וגם כן ה-אח הגדול,אותו אדם שמדבר עם הדיירים,ניגשנו לעבודה בדרך למטבח בבית האח הגדול.
בזמן פתיחת המקרר מסתבר שלאחר שפרידה עזבה, הדיירים לא אכלו כל כך טוב-המקרר חצי ריק ורק קערה ענקית וגושית  עם פירה תפו"א מעורב עם בטטה התנוססה לה שם.
במשך שעה ורבע עמלנו על הארוחה,בעוד הדיירים מנוטרלים מכניסה למטבח ולאחר מכן מושבתים בחדר השינה בכדי לסדר להם את השולחן המפואר וגם להצטלם כמו תיירים באתרי ה"קודש" שבבית-עם סקולי,ליד הדג שימי,בפינת עישון ובהאט טאב.בזמן הזה אנחנו שומעים את ג'קי שר,צועק ומסניף את ריחות הבישול.

התפריט היה עשיר וכלל:
טונה צרובה, רול חציל ורוטב רימונים
"בקלאווה" עגל ופירה קוקוס
חסה רומית ויניגרט בלסמי וטבעת פילו
סלט אנדיב, מלון, כרישה וברזאולה
כבד אווז ברוטב תאנים
קרפצ'ו שייטל, פיסטוקים, לימונים כבושים וצנוניות
פילה בקר, קרם בטטה ורוטב בלסמי ערמונים
לברק עם קרם חציל ויניגרט עגבניות
צלעות טלה, ארטישוק ושום
מיני המבורגרים
מעדן שוקולדים "ולרונה"
שוקולד לבן וזביון שרי קרמל בפונדו פירות יער
טאטן תפוחים
קינוח תותים,פטיסייר ומקרונים

התפריט היה מגוון למקרה וחלקם מהדיירים(ג'קי)יהיה קשה קצת לקבל אוכל איכותי(פלצני) שכזה.
החשש פג לאחר שהחלו לאכול וכולם התענגו על האוכל המצוין,כזה שלא אכלו הרבה זמן.
לפני הכניסה לבית, סיירנו מסביב לבית במסדרון חשוך בו יש חלונות צפייה חד כיווניים,בהם ניתן לראות את המתרחש בתוך הבית ולהרגיש ממש את הדיירים מטרים ספורים ממך.מצפייה קצרה לתוך הבית הסקתי כמה מסקנות:
-סיוון נראית הרבה יותר טוב במציאות
-ליהי הרבה פחות מלאה במציאות
-הבית נראה הרבה יותר קטן במציאות
-ההאט טאב חם ונעים
-ג'קי תותח
להתבונן ככה נראה מאוד מבלבל ואני חושב לעצמי,רגע אני צופה בטלויזיה עכשיו?
חוויה חד פעמית,רק לא הספקתי להצטלם במדרגות שבו יורדים מהבית ולשמוע בדמיון שלי את אסי מכריז-"והזוכה באח הגדול הוא, מאירררררר........".















תגובות

‏יערה אמר/ה…
איזה יופי של תמונות... קצת באיחור,אני יודעת, אבל רק עכשיו נתקלתי בזה :)

הייתי אצלכם לפני מספר ימים, ואני חייבת לשאול, איך מכינים את הקינוח - מעדן שוקולדים "ולרונה".
קינוח נפלא, אבל לא הצלחתי להבין לבד מה קורה שם...

תודה רבה מאיר!
שובב קולינרי אמר/ה…
הי יערה הקינוח הוא שלושה גנשים-חלב מריר ולבן שמתחת יש מעין בסיס טורט דק מאוד.מחממים מעט את קוביות הגנש ומניחים שערות תפוז מסוכרות ורוטב טופי
‏יערה אמר/ה…
היי מאיר,
איך עושים את הגנאשים? הם הרגישו ממש קרמיים, איזה יחס שמנת-שוקולד?
אתם מקפיאים אותם ואז מחממים?

המון תודה :)

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש