פנקוטה או ג'לי?



ג'לי ליצ'י וקוקוס עם מרקחת עדינה של תותים


400 מ"ל חלב קוקוס
פחית של ליצ'י
10 גרם אבקת ג'לטין מומס במיים או חלב
80 גרם סוכר

לתותים-
10 תותים חתוכים לחצי
כף סוכר

מרתיחים חלב קוקוס ומיץ ליצ'י מהפחית.את הפרי עצמו חותכים לארבע ומניחים בכוסות ההגשה.מוסיפים סוכר וג'לטין,מבשלים עוד כדקה ומכבים את האש.יוצקים לכוסות ומקררים לפחות שעתיים
לתותים-בסיר קטן מחממים סוכר עד להיווצרות קרמל עדין,שופכים את התותים ומבשלים על אש גבובה לדקה,מנמיכים את האש ומבשלים עוד חמש דקות.מכבים ומצננים.יוצקים על הג'לי\פנקוטה המוכן.

*במרקחת תותים כמות הסוכר קטנה ביותר,בכדי שהתותים יתקרמלו מהסוכר שבתוכם ותישמר החמצמצות וטעם התותים הטבעי.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש