הסופגניה שאחרי



אחרי חיסול של סופגניות,נותרה שארית בצק שאותו תרמתי לטובת ניסוי.
בצק הסופגניה די עשיר בחמאה וביצים,מה שמזכיר בריוש.אז הלכתי בכיוון של לחם.רציתי לחם ארומטי,אז שיטחתי מעט את הבצק וגירדתי קליפת תפוז
הוספתי צימוקים,גילגלתי את הלחם והתפחתי.בגלל שמזג האוויר די סגרירי והבצק קר מאוד,הבצק תפח לאיטו במשך כשעה וחצי ולא הגיע בשלב זה לסף תבנית הלחם.אז החלטתי לאפות את הלחם בטמפ' נמוכה,מעין קונפי לחם,השמרים יהיו יותר נמרצים ברגע שירגישו את החום אבל לא ימותו מהר מידי בגלל חום תנור גבוה.
אז כיוונתי את התנור על 120 מעלות,ו"שכחתי" את הלחם לשעה וחצי.התקבל לחם מצוין עם קרסט וצבע כהה למרות החום הנמוך,וגם כן הלחם עלה לגובה.הוא יצא מאוד ארומטי,בניחוח תפוז,רך ועם טעם עשיר.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש