בשלני השנה

השבוע שהייתי בקניות נתקלתי בחצילונים.החלטתי לקנות אותם ולמלא אותם,תזכורת לתחרות שהשתתפתי בה,שאפשר לראות בקישור כאן,יש גם סרטון.
לפני כ-3 שנים פורסם בעיתון "לאשה", על תחרות בשלני השנה,זוגות שמבשלים יחדיו.
שלחתי מתכון של חצילונים ובצלים ממולאים בכבש ופירות יבשים,מתכון די עממי, כי זו הייתה אווירת התחרות.
המתכון נבחר בין עשרת המתכונים שיעלו לגמר ויבשלו את המנה במלון שרון מוריה בת"א.
הצמדתי את שירי,אשתי,בתור יד ימיני,שבאותו זמן הייתה בהריון.
ביום של התחרות התעוררתי מהשינה והחלטתי שאנחנו מכינים בנוסף,קוסקוס סגול.
גם השוטר שעצר אותי, כשאני על האופנוע בלי רצועת קסדה סגורה בדרך לתחרות,לא הצליח להוציא את ההתלהבות והמצב רוח.האתגר היה להתחרות באמהות,דודות כאלו ,שמבשלות אוכל ביתי.אוכל של אמא.
השופטים היו בין היתר,שלום קדוש,בני סיידא,עמיר אילן לשעבר מדיקסי,ושף המלון.
בישלנו יום לפני התחרות במטבח המלון לקידום הכנות,והשלמנו אותם ביום התחרות.
לכל זוג היה מוקצה שולחן באולם גדול שאותו היינו צריכים לקשט לפי רצוננו.בשולחן הגשנו את האוכל על גסטרונומים,כמו אירוע בופה.הורו לנו להכין כ-40-50 מנות.בפועל הגיעו בערך 200 איש לטעום,בינהם כל מיני סלב,וגם כן השופטים עצמם.
חלק מהמתחרים הכינו דברים טובים וחלקם היו די חלשים.היה זוג שהפציץ בשם של מנה "סלמון בסירופ רימונים ולמון גראס, מוגש על מצע ריזוטו חבושים ופקאן בתוספת מאפינס דלעת בחלב קוקוס".נשמע טוב,אבל הביצוע,כמו שאני ראיתי לקה בחסר.
לבסוף...הכריזו עלינו כמנצחים.קיבלנו תעודה,שי קטן של מוצרים.אה,ועוד פרס סימלי קטן.מטבח בשווי 30 אלף שקל...

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש