טרום חנוכה - פוסט מס' 100




הפוסט מס' 100 שלי מוקדש לסופגניות טרום חנוכה.


לא יכולתי להתאפק, אז הכנתי היום מיני סופגניות, עם ריבה, ציפוי שוקולד ורק עם אבקת סוכר.

לגבי הכנת הסופגניות, אני דוגל בשיטת רידוד הבצק ולא גלגול לכדורים. הכוונה היא שלאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו מעט לעובי של 1 ס"מ, קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס, מתפיחים עוד כמה דקות ומטגנים. בשיטה זו אפשר להרים את הסופגניות יותר בקלות לעבר השמן, לא צריך להמתין הרבה זמן להתפחה נוספת בניגוד לדרך שיוצרים כדורים בגלגול, ובנוסף הן יוצאות אווריריות יותר.אני לא שובר מסורת,וכמו תמיד בחנוכה,כל המשפחה תגיע אלינו ואני אשתולל עם מילויים לסופגניות.המשך יבוא...
.............................................................................
חצי קילו קמח
25 גרם שמרים
100 גרם סוכר
כף ברנדי
חצי כפית מלח
3 ביצים
100 מ"ל חלב\מיים
100 גרם חמאה רכה
לשים הכול חוץ מחמאה,כעבור 4 דקות מוסיפים את החמאה ולשים עוד 4 דקות.מתפיחים שעה וחצי,מרדדים,קורצים,מטגנים וממלאים.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש