שקיפות
ביצירת וואקום נקבוביות חומר הגלם נפתחות,דבר שטוב להשרייה במרינדות ולספיגת נוזלים טובה יותר.בטכניקה זו גילו שפים את שיטת שקיפות פירות בוואקום,כשהפירות יוצאים לאחר זמן קצר מרוככים ללא בישול,שקופים ובעלי צבע זרחני.
התהליך הוא כך:חותכים פרי,תפוח ומלון מצוינים למטרה הזאת,לגודל ולצורה הרצויה.מכניסים לשקית וואקום ומוסיפים מי סוכר(1:1),25% ממשקל הפרי.אוטמים לשעתיים שלוש לפחות במקרר.אין צורך בבישול,הפרי סופג את טעמי הסוכר,מתרכך מעט,כאילו בושל אך נשאר עם טעם פרי טרי.ניתן להכין קוביות אבטיח בשיטה הזו,מה שיזכיר לאחר שיהיה מוכן,נתח של טונה אדום ובשרני.
תגובות
מדוע התפוחים יצאו ירוקים? בשר התפוח די לבן , רק הקליפה ירוקה. זו המרינדה? תודה.