ניוקי בננה



שיטת הsous-vid,בוואקום,נותנת אפשרויות בלתי מוגבלות ביצירת מרקמים נימוחים בטמפ' נמוכות,בשר,דגים,ירקות,פירות ועוד.
מספר ה-"sous-vide" הגיע רעיון ליצירת ניוקי בננה.
התהליך פשוט-מכניסים בננה לשקית וואקום עם קרמל,רום,גרידת תפוז ולימון ומבשלים במכשיר הראנר.
הבננה שומרת על צורתה ונהפכת להיות רכה ונימוחה בטעמי קרמל רום ותפוז.המרקם הנעים הזה הזכיר ניוקי,וכשהבננה נחתכה לחתיכות קטנות זה גם היה דומה במראה לניוקי,ניוקי בננה.הטעמים במנה שנוצרה היו שוקו-בננה,גנאש שוקולד,ג'לי פטל,פירות טריים ושטרוייזל ליצירת מרקם קרנצ'י במנה.

ניוקי בננה:
1 בננה בשלה 30 מ"ל רום לבן
קליפת תפוז מחצי תפוז
קליפת לימון מחצי לימון
100גרם סוכר
50 גרם גלוקוז
חצי מקל וניל
מניחים את הסוכר והגלוקוז במחבת עם שתי כפות מיים ויוצרים קרמל בהיר.מצננים מעט.לתוך שקית וואקום מכניסים את הבננה המקולפת ואת שאר המרכיבים.אוטמים ומניחים בתוך אמבט מיים חמים עם מכשיר הראנר על טמפ' של 65 מעלות למשך 20 דקות.מצננים כשהבננה בתוך השקית.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש