שמונה צדדים לאמת

התמנון,קרוב משפחה של הקלמארי והדיונון,הוא אחד המעדנים הטעימים שמספק הים התיכון.
הוא בשרני,מוצק,בעל טעם עדין ומתאים לכמה שיטות בישול.בניגוד לאחיו החורגים ולפירות ים בכלל,הקפאה לא פוגעת באיכותו
וזמן הבישול שלו ארוך משמעותית, כשעה עד שעתיים.את התמנונים הגדולים היה נהוג בעבר להטיח על סלעים בשביל לרכך את בשרם,או שיטה נוספת,להוסיף למי הבישול פקקי שעם.ובדרך כלל נהוג לפרוס את זרועותיו של התמנון הגדול לפרוסות דקות,לקרפצ'ו,סלט קר או חם,הפופולרי במטבח היפני.
לידיי הגיעו תמנונים קטנים שלא צורכים עבודה מאומצת,הם דורשים צריבה קלה במחבת חמה בדומה לקלמארי.
להם שידכתי סלט עדשים חם,תפוא" מדורה,יוגורט שום ונענע,וטחינה של קארי וכורכום.





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש