להכין ליקר בבית

חג שבועות בפתח,וכמו ברוב החגים לאחרונה,אני מכין ליקר לחג,למשפחה, מפירות העונה או מפרי המסמל את החג.בחנוכה ליקר תותים בדומה לריבת התות בסופגניה,בט"ו בשבט ליקר פירות יבשים, וכו'.כעת אני מכין ליקר משמשים שהופיעו להם כבר בשווקים.בגלל שהם עדיין לא בשיא עונתם והם מעט חמצמצים בישלתי אותם עם מי סוכר עד שהם יתרככו ויוציאו את כל הטעם הטוב לנוזל.עם מעט עזרה של תמצית משמש חיזקתי את הארומה,הוספתי וודקה,כ20 אחוז מסך הנוזל, ושמרתי במקרר לספיגת טעמים.סינון וביקבוק לאחר כמה ימים ויש ליקר על בסיס פרי טרי עם טעם אלכוהולי עדין וטעם משמש דומיננטי.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש