שיהיה יום כתום


כמידי שנה אני מכין ליקר לקראת ט"ו בשבט,היום זהו ליקר תפוז-תפוזצ'לו.
להכנת הליקר תרמתי את הטכניקה של דסטילציה באמצעות סיפון ,טכניקה שתיארתי כאן לא מזמן,שהעיקרון הוא לשים
נוזל עם תבלינים,עשבים וכו בסיפון ןלשחרר ממנו את הלחץ במהירות,מה שיוצר מעין חליטה בלי בישול וחימום.
את הבסיס לליקר הכנתי מוודקה ומי סוכר.הוספתי לוודקה הרבה קליפות תפוז וגרגירי ערער שיתבלו את הליקר,הכנסתי לסיפון עם בלון גז אחד,המתנתי 3 דקות ושחררתי מיד את כל הגז מהסיפון.אפשר לראות לפי התמונות למטה את ההבדלים:משמאל הנוזל שרק עורבב קלות עם קליפות התפוז ומימין התוצאה הסופית עם הסיפון,ריח וטעם תפוזי עם צבע מלא.את כל התערובת בקבקתי למנוחה ויישון עד לט"ו בשבט.נתראה עוד חודש.



 

תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
היי, בלוג מדהים, סוף סוף אפשר לראות וללמוד טכניקות ולשאוב רעיונות לא סטנדרטיים.
שובב קולינרי אמר/ה…
תודה רבה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש