ימי החנוכה

 ביום האחרון של חנוכה,כבכל שנה,מתכנסים אצלנו כל המשפחה להדלקת נרות ואכילת סופגניות משלל הסוגים  שאני מכיו,דבר שכבר הפך למסורת.השנה בלי התחכמויות מיותרות הכנתי סופגניות עם ריבה סטנדרטיות,כאלו עם חור כמו דונאטס,מיני סופגניות משוכות בשוקולד מריר.הכנתי גם כן קיורטוש קטנים עם שוקולד והכנתי גם כן לביבות תפו"ע.
לביבות התפו"א הם לא בשבילי.תמיד ציפיתי מהלביבות האלו כשהייתי קטן  שיהיו מתוקות ותמיד התאכזבתי.לביבות תפוחי העץ מועשרים בביצים ועם נענע קצוצה וגרידת לימון שמקפיצים את הטעם.
הנה מתכון

לכ-10 לביבות

3 תפוחי עץ חתוכים לגפרורים דקים
2 ביצים
חצי כוס קמח
חצי כוס סוכר
כף נענע קצוצה
גרידת לימון מחצי לימון

מערבבים את כל המרכיבים.מניחים כף גדושה של התערובת במחבת חמה עם מעט שמן,מטגנים משני צדדים עד הזהבה.מפדרים באבקת סוכר.






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש