טבסקו




מזמן רציתי כבר להכין טבסקו.למעשה המרכיבים בטבסקו הם פשוטים,צ'ילי,חומץ ומלח זה הכול.אך מסתבר שזה לא כל כך פשוט מכמה סיבות.לטבסקו משתמשים בפלפל העונה לשם טבסקו,שלא בהישג יד בארץ.
את הפלפלים טוחנים למחית ומניחים בחביות עץ,ממש כמו יין,לתסיסה ויישון של 3 שנים...
מכאן מגיע הטעם המיוחד והמוכר בטבסקו.לאחר מכן את מחית הפלפלים המיושנת שוטפים עם חומץ,מוסיפים מלח,וזהו.
אז אם טחנתי פלפל צ'ילי,הוספתי מלח וחומץ,אני אוכל לקרוא לו טבסקו?לא בדיוק,אבל דומה,וגם זה יצא טעים וגם חריף מאוד.
החומר שנמצא בפלפלים נקרא קפסיאצין,הוא זה שאחראי לחריפות.החריפות נמדדת בסולם סקוביל.לדוגמא:

15,000,000–16,000,000
קפסיאצין טהור

5,000,000–5,300,000
ספריי גז מדמיע,שמכיל קפסיאצין מדולל
855,000–1,050,000
נגה גולוקיה,הפלפל החריף בעולם
350,000–580,000
חבנרו,מסוג סבינה אדומה,היה עד לפני שנתיים אלוף העולם בחריפות

350,000-100,00
פלפל ג'מייקני,חבנרו

50,000–100,000
פלפל תאילנדי,פלפל פקין

30,000–50,000
פלפל טבסקו,פלפל קאיין,צ'יפוטלה
23,000-10,000
פלפל סראנו
2,500–8,000
חלפיניו
500–2,500
פובלנו
100–500
פיימנטו,שיפקה
0
פלפל אדום,ירוק,צהוב,בלי חריפות.
דרך אגב,להורדת חריפות מהפה,לא עוזר אם שותים מיים או אוכלים חתיכת לחם.חלב זו הדרך הטובה ביותר,מכיוון שהשומן בחלב נוגד את החריפות.כשהכנתי את ה"טבסקו" שלי,לצינון הפה שתיתי שוקו בין טעימה לטעימה.

תגובות

erankatz אמר/ה…
מגניב! להכין דברים בבית זה הכי שווה. אמנם רוב הזמן אין לי המצרכים/ידע/כוח לעשות זאת. אך במצב אידיאלי הייתי משתמש רק במיונז, קטשופ, טבסקו, רוטב ברביקיו תוצרת בית. שלא לדבר על פסטות וכדומה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש