שבועות בפתח

חג השבועות הוא החג הטעים ביותר לדעתי,שלל המאכלים מבוססי גבינות וירקות-ובעיקר פיצה,המאכל האהוב עליי,כל אלה משכיחים את החשק לבשר.אצלנו בבית נראה כאילו תמיד שבועות בפתח,עגלת הסופר תמיד מלאה במוצרי חלב,המקרר תמיד עמוס במעדנים,חלב וגבינות משתנות לפי החשק.עוד לא הגיע החג וכבר הכנתי שתי עוגות גבינה השבוע,כי רק הדיבור על שבועות מביא את החשק לעוגת גבינה.העולם נחצה לשניים-אוהבי הגבינה הקרה והגבינה האפוייה,אני חובב את העוגה האפויה והפעם לכבוד שבועות הכנתי את העוגת גבינה בסגנון איטלקי,עשירה מאוד,מלאה במסקרפונה ועם בצק פריך המכיל אגוזי לוז שנותנים את כל הטעם המיוחד לעוגה.את העוגה אני אופה עם השיטה של מגבת רטובה העוטפת את התבנית ומונעת השחמת יתר בדפנות.קחו מתכון


לבסיס-

200 גרם קמח
200 גרם אגוזי לוז טחונים לאבקה דקה
100 גרם סוכר
250 גרם חמאה
1 חלמון

לעוגה-
400 גרם מסקרפונה
200 גרם גבינת שמנת 30 אחוז
300 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כף קורנפלור
1 כף קמח


במיקסר מעבדים את כל מרכיבי הבצק מלבד החלמון למרקם פירורי ולבסוף מוסיפים את החלמון ומעבדים עוד כמה שניות.
מניחים במקרר לשעה.מרדדים את הבצק בין שני ניירות פרגמנט לבצק דק ומרפדים תבנית עגולה בתחתית ובשוליים.אופים בחום של 180 לכרבע שעה.מצננים.

טובלים עיתון מקופל או מגבת במיים ומוציאים עודפי מיים שלא ינזלו.

בקערה מערבבים את כל הגבינות,מוסיפים סוכר,קמח,קורנפלור,תמצית וניל ולבסוף את הביצים.טורפים היטב ויוצקים על הבצק המוכן.מניחים בתנור כלי עם מיים ליצירת אדים ומכניסים את העוגה לתנור בחום 170 מעלות ל50 דקות.
מצננים ומניחים במקרר.אפשר לקשט מעל עם אבקת סוכר,שמנת חמוצה ממותקת או שמנת מוקצפת בתוספת שקדים פרוסים או אגוזי לוז קצוצים.






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש