ועוד טעימה קטנה...

 בסדרת הספרים של  Modernist Cuisine 
פרק ארוך על נושא הקציפות ושלל המייצבים החדשניים ליצירת קציפות שונות,קציפה מפקטין,ממתיל צלולוז,עוגת ספוג שיוצאת מסיפון ואפויה במיקרו וגם הסמכת נוזל ליצירת משקה שחציו חם וחציו קר.את התה חם-קר חוויתי בארוחה שאכלתי בפאט דאק של הסטון בלומנטל ואני הכנתי את הגרסה שלי למשקה חם קר עם קפה.להגדלה יש ללחוץ על הדפים המצולמים 


קפה חם-קר-

כוס  משקה קפוצ'ינו
2 גרם קסנטן

טוחנים את הקפה עם הקסנטן ומחלקים את המשקה לשניים,חצי אחד מקררים לכשעה במקרר.
בכוס עם תחתית ישרה מניחים חוצץ באמצע,זה יכול להיות פלסטיק גמיש גזור בדיוק ברוחב של הכוס,אפשר עם נייר קשיח או נייר כסף.את החצי השני של הקפה מחממים ואז יוצקים בבת אחת משני צידי הכוס כשהחוצץ באמצע,צד אחד את הקפה הקר ובצד השני את הקפה החם.מניחים את הכוס כך שהחוצץ יפנה לכיוון האיש השותה את הקפה,מוציאים את החוצץ ושותים.











תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש