שום ירוק,על שום מה?

 שום ירוק שמפציע עכשיו עם בוא האביב,זהו שום טרי ולא המיובש שאנו מכירים בשאר עונות השנה.
טעמו של השום הירוק ארומטי יותר,"עסיסי" יותר ומעט עדין יותר מאחיו המבוגר.
מהשום הירוק ומשום בכלל אפשר לעשות מטעמים-גבעולי השום הירוק טובים לשימוש בסלטים או לממרחים.אפיית ראשי שום שלמים בתנור עד לריכוך ואז שיני השום כמו סוכריות,נשלפות מהקליפה ונשלקות ישירות לפה או נמרחות על לחם קלוי עם מעט מלח גס.
הכנת קרם שום טוב כליווי לדג או בשר או אפילו אכילה בתור מרק.מבחינתי אם אין באוכל שום האוכל תפל ובשבילי הוא מהווה מרכיב מרכזי בהכנת ארוחה.


קרם שום-

5 ראשי שום ירוק שלמים עם הקליפה
ליטר וחצי חלב
קליפת לימון מחצי לימון
מלח
ענף טימין

מניחים את כל המרכיבים בסיר,מרתיחים,מנמיכים ומבשלים עד ריכוך.טוחנים בבלנדר ומסננים היטב מהקליפות.טועמים ומתקנים תיבול עם מלח לפי הצורך.



ממרח שום ירוק-

5 גבעולי שום ירוק קצוצים גס
כוס שמן זית
מלח
פלפל
מיץ לימון
3 פרוסות לחם מושרות במיים וסחוטות
2 כוסות של תערובת עשבי תיבול מפטרוזיליה,כוסברה,בזיל,רשאד

בעזרת סוחט מיצים סוחטים את גבעולי השום היטב למיץ.
במעבד מזון טוחנים את מיץ השום עם הלחם,השמן,עשבי התיבול ועם מעט מיץ לימון ומלח למרקם של ממרח.שומרים במקרר עד לשבוע.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש