לקרמל ת'תות




אופציה מצוינת לעטוף חומרי גלם במעטה סוכר דקיק,הוא בעזרת איזומלט שזהו תחליף סוכר המתייבש במהירות ובמראה שקוף גם כשהוא מגיע לטמפ' גבוהה.
את האיזומלט ניתן להשיג בחנויות המתמחות ולאחר חימומו והמסתו יש למרוח את האיזומלט הנוזלי על דף הסיליקון בשכבה דקה,התקשותו תיקח כמה שניות.חותכים או שוברים חתיכות ומניחים על פירות,ירקות וכל דבר אחר ואז בעזרת ברנר מחממים בעדינות את חתיכות האיזומלט רק בשביל ש"יתלבשו" על החומר גלם ויחזרו להתקשות עליו בחזרה.
דרך נ וספת ליצירת טווילים או ציפוי של איזומלט הוא להמיס ולמרוח שכבה דקה כמו בדרך הראשונה.אז יש לטחון במטחנת תבלינים את האיזומלט לאבקה.בשיטה זו ניתן לטחון יחד עם האיזומלט תוספי טעם כמו עשבי תיבול טריים או יבשים,אבקות פירות או ירקות מיובשות.את האבקה מפזרים בעזרת מסננת דקה על דף סיליקון בשכבה אחידה ומניחים על האבקה המפוזרת עוד דף סיליקון.מחממים בתנור בחום 200 מעלות לכמה דקות עד להתמוססות ומצננים.ניתן לחתוך צורות מהאיזומלט שנוצר,רק יש לעבוד מהר לפני שהתקשה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש