המודרניזציה כבר כאן

modernist cuisine , זו סדרת ספרים מרשימה ביותר שראתה אור בשנה האחרונה,מעין אנציקלופדיה למטבח החדש המאגדת בתוכה הסברים על טכניקות ומכשירים,התעסקות בירקות ובעלי חיים וכנראה זו הסדרה המושקעת ביותר שיצאה אי פעם והכבדה אי פעם(18 ק"ג).
הספר מכיל בתוכו הסברים ומתכונים בשיתוף עם שפים שונים מהעולם השולטים ברזי המטבח החדשני ומגלים את  סודות המטבח שלהם.
קחו לדוגמא את הספר הרביעי בסדרה שבו מתמקדים על טכניקות המטבח החדש-מייצבים,ג'לי,קציפה,ספירה,טכניקת הבישול האיטי ומה אפשר לעשות מביצה שעוד לא עשו איתה.



 בדוגמא הנ"ל מראה איך ליצור צילינדר מחלמון ביצה ע"י בישול בטמפ' נמוכה בתוך שקיק עגלגל,מבושל אך רך ושומר על צבעו,שאותו פשוט מכניסים לסנדוויץ' בתמונה שלמטה.


התמונות בספרים עוצרי נשימה,הדבר המרשים בסדרה הוא החתך שיוצרים למכשירים או למוצרי מזון בשביל להמחיש מה הולך שם בפנים.
בפרק על קציפות למשל ממחישים איך תיראה כל קציפה שנכין מסוגי מייצבים שונים,המרקם,כמות הבועות והעמידות שלה.
בספר גם כן שלל טבלאות המראים את הכמויות המדויקות לשימוש במייצבים והשימוש המתאים להם.

בהמשך, אני אעלה מידי פעם דפים שלמים מהספר באיכות גבוהה לקריאה,לגזור ולשמור.






תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
איזה כיף לך!!!!
תתחדש!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש