החיים בפיתה

ניקינו את הבית,סילקנו את אחרון הפירורים של המחמצת,שרפנו את כל הלחם ואז אנחנו מפנים את כל המקום בשביל היציקת בטון,המצה,הדבר הכי משמין וסותם שיכול להיות.
ליום כיפור הרבה אנשים מייחסים חשיבות בריאותית ותזונתית שכביכול אנו מנקים את הגוף מרעלים ומרזים ליום אחד.
לפסח מבחינה זו יש לייחס יותר חשיבות-לאחר שנפטרנו מכל הבצקים שאנחנו כה אוהבים לעטוף בהם את האוכל שלנו,להניח ממרח על כריך,לגלגל לאפה,לדחוס לקרבנו קוראסון או בורקס,אז אנחנו עוברים לטחינת מצות שעמוסה בהרבה יותר קלוריות מבלי שנרגיש.
זה בדיוק הזמן המתאים לאכילה מוגברת של סלטים עשירים עם ירקות ופירות,קטניות,בשר ודגים מבלי לערב שום מצה בדרך,כי לרוב אם נאכל קניידעלך או מצה בריי(חייב)לארוחת בוקר סגרנו את מכסת הקלוריות ליום שלם.
אם בכל זאת יש את הדחף למשהו שמרגיש "פחמימתי" אפשר להשתמש באטריות אורז או אטריות שעועית ודפי אורז ממולאים בכל טוב זהו גם רעיון מצוין.
אז שיהיה חג כשלפ" שמח,בריא וטעים.

תגובות

בישול בזול אמר/ה…
מזהה עמוקות!

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש