השיטה לכיבוש מהיר


לפני כחודש הציגו בתכנית של גיא פינס,בפינה של עמית אהרונסון,מנות מארוחות שחווה וטעם בצרפת.אחת מהמנות הייתה מנת קינוח המבוססת על חלמון ביצה עטוף במעין קרמל דק ומוגש עם מרנג ועוד איזה קרם או רוטב כלשהו.
אנחנו ב"מסה" החלטנו לקחת השראה מהמנה הזו וליצור אחת משלנו,כאתגר ללקוחות לטעום קינוח עם חלמון נא.

השיטה שבחרתי בה לקרמל את החלמון הנא,מבין כמה שיטות שעליהם יכולתי לחשוב, היא שיטה שהדגמתי בבלוג בעבר והיא מעין כבישה קצרה של החלמון,החלמון שוכב בתוך סוכר מכל צדדיו לכשעתיים שלוש,קרם החלמון קשיח מעט ויציב יותר ואז פשוט מנקים עודפי סוכר בשורפים בעזרת ברנר בעדינות רבה מה שמקנה קרום דקיק.
להשלמת הקינוח החלמון התיישב על ברולה חצי קפוא עם רוטב טופי מסביב,מעט שטרוייזל קקאו ושברי מרנג מיובש.
אני שהמנה מההתחלה הייתה לי קשה לעיכול למרות הפתיחות הרבה שבי,הייתה טובה לאחר טעימה שלי.הקרמיות והשומניות של החלמון עדינים,משתלבים בשאר הקינוח והחשש הפסיכולוגי שבאכילת חלמון נא בקינוח מתחלף בהפתעה מתקתקה.
ברור שהקינוח הנ"ל הוא בעייתי לכלל קהל הסועדים,אבל אנחנו פה בשביל לאתגר.








תגובות

זה ניראה אדיר ממש. צריך לבוא לטעום. כל הכבוד על היוזמה.

ואגב, למי שמעניין, הנה לינק לפוסט על הקינוח הזה במסעדת La Chateaubriand - שם כאמור מדובר בדקונסטרוקציה של קינוח ספרדי קלאסי מאזור אנדלוסיה שנקרא Tocino de cielo.

http://thefoodblog.co.il/?p=4134

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש