פיגם

פיגם או רודה,זהו עשב תבלין פחות מוכר ופופולרי ממשפחה מאוד ידועה, של פירות ההדר.כמו ההדרים גם הפיגם ריחני מאוד,ארומה לימונית מרירה ואם מריחים טוב טוב מרגישים אפילו פסיפלורה.
הפיגם משמש כעשב הרחה להרחקת עין הרע ולו גם תכונות רפואיות כגון המרצת הדם,עוזר נגד שיעול וכו' וכו'.
העדה הפרסית משתמשת לרוב לכבישת זיתים בפיגם שמוסיף טעם טוב,אך היעוד הכי טוב שלו לדעתי הוא לעשיית שמן.
שמן זית יחד עם פיגם שיושב כמה שבועות הוא בין השמנים הטובים שטעמתי.שילובו בסלטים,דגים נאים ועוד מתבל את החומר גלם בארומה נפלאה ומיוחדת.
להכנת השמן יש להצטייד בחופן גדול של פיגם והנחתו בכלי אטום עם שמן זית עד לכיסוי,בלי צורך לחמם את השמן.כמה ימים ואף רצוי שבועות ייתן שמן ארומטי מצוין,אך יש לשמור במקרר שלא יתקלקל בחוץ. 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש