קוויאר

הרעיון שאפשר ליצור מעין קוויאר בכל טעם שמתבקש,פותח הרבה כיוונים למחשבה.
הטכניקה שבה יוצרים ספירות עם סודיום אלגינט וקלציום לקטאט נותן אפשרות בשיטה הזו לקבוע את גודל הכדורים.אך שיוצרים כדורים בגודל קוויאר בשיטה הזו,הם מאוד מהר מאבדים את טעמם והופכים לכדורי ג'לי חסרי תועלת.
בגלל זה אני אוהב להשתמש בטכניקה אחרת,שעיקרה יצירת ג'לי מאגר אגר,וטפטוף לתוך שמן קר.מתקבלים כדורים קטנטנים שעמידים בחום,מפני שאגר אגר עמיד בחוםעד 80מעלות.
בארוחה שהכנתי השבוע,שידכתי קוויאר של אמרטו לשקדי עגל . המחשבה בשלב הבא הוא ליצור סלט פירות שכולו פנינים.

מתכון לפניני אמרטו:
300 מ"ל אמרטו
10 גרם סוכר
5 גרם אגר
חצי ליטר שמן סויה\קנולה

קודם כל שמים את השמן בכלי קטן ומניחים במקפיא.השימוש דווקא בשמן סויה\קנולה מכיוון שהם שמנים שלא קופאים כל כך מהר,לעומת שמן זית שבטמפ' של מקרר מתייצב.
את האמרטו מניחים במחבת עם הסוכר והאגר,מרתיחים,בשלב זה תידלק להבה מהאלכוהול,ברגע שתיכבה מורידים מהאש.
מוציאים את השמן מהמקפיא,את האמרטו מכניסים לתוך מזרק ומטפטפים לשמן.ממתינים כמה שניות ואוספים בכף מחוררת את הפנינים שנוצרו.שוטפים במעט מיים להורדת עודפי שמן.


תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
Hi Meir
I tried tp make OUZO caviar just as you made the Amareto. It wiorked quite well but the spheres I got were not juicy inside but hard jelly spheres. It was very tasty but not I was looking for. So the question - can you get juicy spheres using the cold oil spherification or is it only with Reverse spherification that you can get good results.
Thanks
Guy

BTW - I love your blog - you rock !!
שובב קולינרי אמר/ה…
הי לך,בשיטה הזו עם האגר אגר הקוויאר לא יהיה נוזלי מבפנים,רק בשיטה ספיריפיקציה הפוכה
‏אנונימי אמר/ה…
Thank you for your prompt replay !!
I will keep exploring

your blog is really inpiring
Guy
‏אנונימי אמר/ה…
Actually Meir
I just wanted to ask -

Why did you heat the Amareto and got rid og teh alcohol ? would it work without doing that ?
Guy
שובב קולינרי אמר/ה…
לגבי האמרטו,יש להמיס את האגר אגר בגלל זה חיממתי את האמרטו.אם רוצים להשאיר את האלכוהול אפשר לחמם רק שליש מכמות האמרטו,להמיס בו את האגר אגר ואז להוסיף את שאר האמרטו לשאר התערובת בלי חימום נוסף.
Unknown אמר/ה…
מאיר שלום, הבנתי כי מספיק להשתמש במיץ פרי ולטפפטף לתוכו אגר/ גואר ולהשתמש בטפטפת או פיפטה, אולם כאן קראתי משהו אחרת ובאתר אחר קראתי על סודיום וקלציוםת המטרה היא הכנת כדורי מי דבש שמתפוצצים בפה. אודה לעזרתך, יפית.
שובב קולינרי אמר/ה…
הי יפית
יש שתי דרכים, כמו זה שרשום למעלה, לערבב מיץ פרי עם אגר, להרתיח ולזלף לשמן קר בעזרת טפטפת.
יש את השיטה עם הסודיום וקלציום שתוכלי לראות כיצד מכינים בפוסט הזה-http://shovav-culinary.blogspot.co.il/2011/11/blog-post_3289.html
Unknown אמר/ה…
שלום, כיצד עושים זאת עם מחית פירות כמו אגס או תפוח, או חציל למשל. מה הכמויות של אגר שצריך להשתמש?
תודה
אשר
Unknown אמר/ה…
שלום מאיר,
כיצד ניתן לעשות קוויאר כזה של חצילים או אגסים? מה יהיו הכמויות
תודה
אשר
שובב קולינרי אמר/ה…
הי אשר,כמו שרשום למעלה,300 נוזל של תפוחים או מיץ אגסים או כל דבר אחר,לחציל יש לטחון חציל קלוי ולדל עם מיים\ציר ירקות וכדומה.מחממים את הנוזל עם 5 אגר אגר ומזלפים לשמן קר מאוד.
תומר אמר/ה…
הכדורים שהוא בנוזל הספיריפיקציה זמן ממושך מדיי וספחו כמות גדולה מדיי של סידן שיצרה ג'ל מכל תוך הספרה שלך.
תקטין את משך הזמן שהם בנוזל (ישנה נוסחה מתמטית לחישוב עובי הקיר בהתאם למקדמים שונים)
מ אמר/ה…
שלום,
אני רוצה לנסות את הקוויאר עם מחית תות או פטל. האם 300 ג' של מחית פרי מתאימה ל-5 ג' אגר אגר. בנוסף, אם אני רוצה להמתיק את המחית ע"י הוספת סירופ סוכר, האם לשקול את המחית + הסירופ סוכר וזה צריך להגיע ל- 300 ג' בשביל להתאים ל-5 ג' אגר אגר?
צריך להרתיח את הכל ביחד בשביל לפני שמטפטפים?
שובב קולינרי אמר/ה…
חמיצות הפטל או התות מורידה במעט את השפעת האגר,תשתמש בכ7-8 גרם
Unknown אמר/ה…
שלום,
אני רוצה לעשות קוויאר אלכוהולי כך שהטעם האלכוהולי יודגש ולא ייתאדה בחימום, האם אפשר לעשות את זה? מה התהליך הנכון? תודה רבה !
שובב קולינרי אמר/ה…
הדרך היא לחמם רק חלק מהחומר ולהוסיף בהמשך את שאר האלכוהול כל הוא יודגש
Unknown אמר/ה…
כמה זמן ניתן לימור את הכדוריות? האם אפשר להקפיא לאחר השמן? האם ניתן לשטוף אותם במים אחרי השמן?
תודה מרים
Unknown אמר/ה…
סליחה, כמה זמן אפשר לישמור את הכדוריות?
מרים
Unknown אמר/ה…
למה השמן? תודה
שובב קולינרי אמר/ה…
השמן הוא זה שיוצר את הכדורים, לתוך מיים זה לא יעבוד

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש