קיורטוש-טייק 3


גם אני התאהבתי בקיורטוש,ההמאפה הונגרי ,שלכאורה מעין עוגת שמרים סטנדרטית,אבל קלילה מאוד ובעלת מרקם חיצוני קרנצ'י של סוכר.החלטתי להכין קיורטוש בבית,כי כאני קונה,אני משלם גם על החור.... עד היום כבר הכנתי פעמיים את הקיורטוש והתוצאה,נחמד.לא מושלם לגמרי.היום הכנתי שוב,ושמתי דגש על 2 דברים:התפחה ארוכה,שיהיה אוורירי מאוד,ועל מעטה קרנצ'י של הסוכר.כאשר אפיתי את הקיורטוש,לא נוצר המעטה סוכר פריך,גם כשהרמתי את המגש לחום העליון של התנור.את הבעיה הצלחתי לפתור בעזרת ברנר,ושרפתי את הסוכר על המאפה כאילו היה ברולה. והתוצאה,הייתה טובה מאוד למעט כמות המילוי שיכולתי להיות יותר נדיב בה.מהבצק שנשאר לי הכנתי בריוש וחלה לשבת.


קיורטוש ל-3 מאפים-
400 גרם קמח
30 גרם חמאה
50 סוכר
20 גרם שמרים לחים
180 מ"ל מיים
1 ביצה
מילוי: קרם נוגט,אבקת קקאו,שוקולד מריר מומס הכול מעורבב יחדיו


לשים את כלהמרכיבים חוץ מהחמאה 8 דקות.מוסיפים חמאה,לשים 4 דקות.מתפיחים שעה,מרדדים,מורחים על חצי מהבצק את המילוי,מקפלים את הבצק על המילוי.מרדדים שוב,חותכים לרצועות של 3 ס"מ.עוטפים מערוך בנייר כסף מרוח בחמאה,מלפפים את רצועות הבצק על המערוך בחפיפה אחד מהשני,מגלגלים את המערוך עם הבצק על סוכר.מתפיחים 30 דקות ומניחים את המערוך על דפנות של תבנית,שיהיה באוויר. אופים ב180 מעלות כ15 דקות,כשמידי פעם מסובבים את המערוך שיהיה אפייה אחידה מכל הצדדים.אם הסוכר לא התקרמל מספיק,שורפים עם ברנר מכל הצדדים.






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש