ביקור ב-the bun

 כבר זמן מה שאני שומע עד כמה טעים ב-דה באן,כמה כיף לשבת שם ועד כמה אני חייב להגיע לשם.אז הגעתי.

המקום קטן ואינטימי,שוכן בכניסה ממש לשוק הכרמל,לא מסעדתי,יותר קליל,עם מנות שמבוססות על הלחמניות המאודות המצוינות,סלטים,דגים נאים,מרקים,הכל על טהרת המטבח האסייתי.


התפריט מעניין,פשוט וגם מאוד זול ,יחד עם הפרטנרים שלי לארוחה לקחנו כמות מנות לא מבוטלת.
בתחילה רול סלמון נא עם אטריות אורז שעטופים דף אורז ברוטב פונזו היה עסיסי,ספוג טעמים ונשטף היטב עם בירה סינגה,בירה תאילנדית ממש טעימה.

אחר כך נדגמו גם סלט אטריות אורז,בוטנים וירקות שונים שהיה טרי וטוב,מרק מיסו ומרק לאקסה דגים.
הלאקסה מבוסס על ציר דגים חלב קוקוס,המון כוסברה ונענע שמרעננים את החיך בזמן אכילת מרק ביום חמסין שכזה.




אחר כך הגיע הזמן ללחמניות המאודות.
בתפריט 3 אופציות למילוי הלחמניות-טופו,המבורגר שייטל ובשר צלעות בקר מפורק.האופציה האחרונה שנראתה כמתבקשת לבלוס אותה נבחרה.הלחמניה שבה מוטבעת חותמת של המקום מגיעה עם הבשר המפורק יחד עם רוטב ברביקיו של מיסו.הלחמניות הרכות שבהתחלה נראות קטנות מידי,משביעות בהחלט ומספקות את הסחורה,יחד עם המילוי המעורר תיאבון.




בקינוחים גיליתי יציאה חזקה של קרם קרמל,עם קרמל מיסו מצוין שנותן טוויסט מסובב לקרם הקרמל הקלאסי,
לא לבעלי לב חלש.
עוד קינוח שאכלנו-איך לא,קינוח טפיוקה,עם פירות,בוטנים,קרח כתוש,מאוזן,לא מתוק מידי,צונן וטעים ביותר.

דה באן מקום טוב מאוד לנשנוש צהריים או בילוי קליל בערב,אני ממליץ.
מה גם,שהמקום הביא לי חשק להכין בבית לחמניות מאודות...המשך יבוא.

תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
מצטרף למילותיך...

יש סיכוי למתכון לקרמל מיסו?
שובב קולינרי אמר/ה…
פשוט מאוד,מרתיחים חצי כוס סוכר עם 5 כפות מיים,מערבבים,מבשלים עד לקבלת צבע זהוב,מוסיפים כף שטוחה מחית מיסו,מערבבים וזהו

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש