לחמניות מאודות


לאחר שביליתי במסעדת "טאיזו" כבר כמה פעמים וגם ב-"דה באן" והתענגתי על הלחמניות המאודות ששם ,הגיע הזמן שאני אכין בעצמי את הלחמניות הענוגות האלו.הלחמניות רכות וקלות, עשויות מבצק שמרים די רגיל,בתוספת אבקת אפייה וסודה לשתייה לסופר אווריריות.


בשביל להכין את הלחמניות, צריך קודם כל להיות מצויד בכלי אידוי מבמבוק,בו הלחמניות יספגו את האדים 
יתפחו אט אט ויתבשלו.
את בצק הלחמניות מתפיחים היטב לקבלת בצק אוורירי,מכדררים לכדורים קטנים,מעבירים לכלי אידוי שעליו נייר אפייה מחורר מעט,בשביל כניסת האדים דרכו.האידוי עורך כ-15 דקות,לאחר מכן יש לצנן את הלחמניות ולהתאפק לא לאכול אותם עדיין מפני שהם ירגישו בצקיות מרוב הלחות שנמצאת בתוכם.
ואם מה לאכול את הלחמניות?השמיים הם הגבול.כשהכנתי את הלחמניות כבר ייעדתי שוק אווז שייכנס לתוכן .
בשר שוק אווז מפורק מהעצם,מיונז אסייתי והרבה ירק וחוויית הלחמנייה המאודה הראשונה שלי לא אכזבה. 





 3 כוסות  קמח


כפית אבקת אפייה
 כפית  סודה לשתייה
1 כף  שמרים יבשים
1 כף  מלח
3 כפות סוכר
2 כפות שמן קנולה\זית
כוס  מים פושרים


לשים את כל המרכיבים כ-10 דקות.מתפיחים שעתיים,יוצרים כדורים במשקל 50 גרם כל אחד ומניחים בתוך הכלי אידוי על נייר אפייה מחורר ,כ-5-6 כדורים בכל פעם.מתפיחים את הכדורי בצק כ15-20 דקות,שיהיהו תפוחים ויפים,מרתיחים סיר עם מיים בגודל של הכלי אידוי.מניחים את הכלי אידוי על הסיר,מכסים במכסה ומאדים במשך 13-15 דקות.משחררים בעדינות את הלחמניות מהנייר אפייה ומצננים מעט.

ספייסי מיונז-

3 כפות מיונז
1 כפית ממרח עגבניות מיובשות(לא הכרחי)
חצי כפית פפריקה מתוקה
1 כפית טבסקו
1 שן שום
1 כף שמן שומשום
1 כפית רוטב סויה

טוחנים הכל בבלנדר ידני.




תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
כמה לחמניות יוצאות מכמות הבצק הזו?
ואפשר לצמצם את כל כמויות לחצי ביחס שווה?
שובב קולינרי אמר/ה…
אפשר לצמצם,הכמות הנ"ל מספיקה לכ-6-7 לחמניות
‏טל אמר/ה…
האם צריך להתפיח את הלחמניות לאחר שיצרנו אותן? או שישר מניחים בסל האידוי? תודה על המתכון וההנחיות.
שובב קולינרי אמר/ה…
אם הבצק בטמפ' חדר,מספיק 15 דקות התפחה לפני שמניחים על המיים החמים.אני יוסיף זאת למתכון הנ"ל
‏אנונימי אמר/ה…
הי מאיר, תענוג שפרסמת את המתכון! בטאיזו, אהבתי נורא את התיבול שהיה על הלחמניות, אתה יודע אולי לזהות במה הם תיבלו אותן?
שובב קולינרי אמר/ה…
אם אני לא טועה זה היה רוטב הויסין,רוטב שאפשר להשיג במזרח ומערב

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש