ארוחת צהרי שבת

צהרי יום שבת,ארוחה בבית פרטי ל-20 איש שאוהבים לאכול טוב,יצאה לדרך.




אקדים קודם כל ואומר תודה לחביב שעבד לצידי ועזר באירוע,גם כן עומר ויהל המלצריות החינניות שעשו את עבודתם נאמנה.


בתור התחלה אחרי פוקצ'ות ומטבלים שהוגשו לשולחן,קיבל כל סועד מבחנה ובה מרק ארטישוק ירושלמי חם,קרמי ונעים יחד עם זילוף עדין של שמן כמהין.


פותחים את הפקק שעם ופשוט שותים.

אחר כך,מנת פירות ים-מולים,סקאלופ ושרימפס בחמאת סויה ויוזו,יחד עם פטריות,רוטב שכיף לנגב עם לחם.



 מנת כבד אווז עם קרם סיגליות,רוטב רימונים וטפיוקה ואגוזי לוז הייתה נהדרת.הקרם מפתיע ביותר ויחד עם הרוטב-חגיגה מושחתת בפה.
 פילה לברק קיבל קרם עדין של שומר יחד עם אנדיב וארטישוקים צלויים וסלטון בויניגרט תפוז.

 לסיום,פילה בקר על פולנטה ורוטב על בסיס ציר בקר ובצלים.



ה-קינוח,שהיה השקעה רבה בהכנתו,יצא מצוין.
"פברז'ה,פברז'ה"- שמעתי את קולות הסועדים כשהקינוח יצא.
הקינוח מורכב ממוס שוקולד שבמרכזו מחית פטל,את הכדור עוטף ציפוי של חמאת קקאו,שוקולד לבן ועם חיזוק עדין של תמצית תות.הכדור עוטר עם אבקת זהב וישב על קרם פטיסייר,מרנג,שטרוייזל קקאו ופטל טרי.שוברים את המעטה החיצוני ואוכלים.
סה"כ היה טעים ומרשים...היה כיף.




תגובות

‏מעיין דר אמר/ה…
איך מגיעים לארוחה שכזו?
שובב קולינרי אמר/ה…
איך?מזמינים אותי לבשל
‏רויטל ‏ אמר/ה…
תקשיב ‏,‏ אין דברים כאלה !!‏
אין כמוך !! ‏
והקינוח נראה מדהים !!!‏
מתי תפתח משהו משלך שאני אבוא לעבוד אצלך ??‏
חחח..
מעיין דר אמר/ה…
אז השאלה שצריכה להשאל היא כנראה - איך מתחברים לאנשים שהזמינו אותך :)
עדן אמר/ה…
איך טבלת את מוס השוקולד בחמאת הקקאו?? הקפאת אותו?
עדן אמר/ה…
אהה... עכשיו ראיתי. השאלה היא היכן אתה שם את הכדורים לייבוש, שלא יפגם בצורה החיצונית ושלא יידבק למשט עליו הנחת אותו?
שובב קולינרי אמר/ה…
את הכדורים הקפאתי.טבלתי בחמאת קקאו ואז העברתי למקרר להפשרה.הכדורים לא נדבקים למשטח.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש