לאכול ולמות...


אני,חביביומי-שלושתנו סו שפים ב"מסה",התייצבנו לארוחה של החיים שלנו שאביב(משה,כן?) הכין,טרח והשקיע במיוחד בשבילנו.
אכלתי מספיק ארוחות במסה עם מנות מחוץ לתפריט שאביב הכין לי וברור שהכישרון שלו ידוע לי מראש,אבל הפעם זה היה נראה שונה לגמרי.שבועיים הוא שקד על הארוחה והיה נראה עליו באמת שהפעם הוא הולך להפציץ בכל הכלים.ואכן כך היה.כל הימים שלפני הארוחה השתדלתי להעלים עין מהמתרחש סביבי,בשביל להישאר מספיק מופתע לארוחה.



הארוחה החלה,איתי ועופר הסו שפים הנוספים,עזרו לאביב במטבח ודאגו לצלם הכל מהמטבח.אז נתחיל.



ההתחלה הייתה מבטיחה-קרקר של חציל מיובש, שאיתו יצר מעין סנדוויץ' שבאמצע מוס סלמון מעושן וקוקוס קלוי ומטבל מתקתק שמיר.נשנוש מגניב לגמרי בשביל ההתחלה.



המנה הבאה,מרק.הספיקה טעימה אחת...והיינו כחולמים.פה אחד אמרנו שזה אחד המרקים הטעימים שטעמנו,אם לא הכי טעים.אני מריץ לעצמי בראש את המרקים הטובים שיצא לי לאכול אי פעם-"מרק קרמי של כבד אווז וצלופח בספרד,אולי איזה מרק מהfat duck,מרק טוב שאני הכנתי אולי,מרק עוף וכוסברה מהעבר הרחוק יותר של שף שעבדתי איתו ושבישל אצלי בבית בתחילת הקריירה שלי,לא לא נראה לי שאכלתי יותר טוב מזה".

המרק היה מבוסס שמנת וציר עוף עם גבינת צ'דר,פרמז'ן וכורכום ולמרות רשימת המרכיבים הללו, היה קליל מאוד.בתוך המרק,תקשיבו היטב,שחו יחדיו בהרמוניה מושלמת-קוביות גזר,סלרי,בצל,ערמונים,חזה אווז מעושן,גויאבות ופילה תפוז.
שלל הטעמים במרק וארומת הגויאבה השאירו אותנו פעורי פה,מסתכלים אחד על השני,כאילו היינו טבחים מתחילים שיצאו מתדמור.




                                                              ככה זה נראה מהמטבח
                                                        ככה זה נראה מהשולחן במסעדה




המנה הבאה-"רביולי טונה".בשר הטונה תפקד בתור הרביולי עצמו,בתוכו היה קוביות מנגו,אבוקדו,שומר,זרעי כוסברה ופלפל חריף.
ליד הרביולי היה סלט של איטריות אורז עם אפרסקים,ליצ'י,ענבים,נענע,כוסברה,ג'ינג'ר,פלפל חריף,תפוזים,בזיל,שמן שומשום,סילאן וסויה.על הטונה דיסקית קפואה של מי ורדים,שומשום וטימין.

כל כך הרבה טעמים וצבעים וכל כך טעים.במהלך האכילה אני מרגיש גם נוכחות חריפה של מנטה שמסתבר שהגיע מסוכריית מנטה ולימון שהמיס אביב במיקרו,קירר ושבר לחתיכות מעל הטונה.אחחחח.





המנה הבאה-אין מילים.אין דברים כאלה.
התחלתי לאכול וחשבתי לעצמי-"אני ב-fat duck במקרה?
האמת שאפילו בארוחה שלי ב-fat duck לא חוויתי לונה פארק כזה של טעמים.

המנה הייתה ספינג' של כבד אווז,נתח כבד אווז מטוגן בטמפורה ומסביבו מעטרים את הצלחת שאר מרכיבים מעניינים.
גלידת שמיר
רוטב קמפרי ואשכולית אדומה
קרם ג'ינג'ר
קרם מסטיק
אגסים מבושלים ומתובלים בכמהין
פרחי כרובית בשוקולד,זרעי קימל ושאטה

זו מנה עם אפקט הוואוו.
אלה סוג המנות שאני מחפש כשאני מגיע למסעדה מודרנית בארץ או בעולם ולא יצא לי כמעט להיתקל בכאלה.
הלונה פארק הזה לוקח אותך מספינג' חם לגלידה קרה,לאגסים מבושלים,לכרובית טרייה,לטעם מפתיע של מסטיק או כמהין,לשוקולד מתוק עם שאטה חריפה ועקצוץ קימל.אמרתי וואווו?



הגיע הזמן לטרטר טלה מעולה.טרטר מסינטה טלה עם גרידת תפוז,עגבניות,בצל מטוגן ופפריקה מרוקאית שישבו בין דפדפות ויצרו סנדוויץ' חמוד.קרם לימון כבוש צבוע באדום עז ליד וכוסית עם מרק פורצ'יני ועוף,שאת שפת הכוס ציפה אביב בזרעי כוסברה טחונים.ואם זה לא מספיק אז היה גם קרוקט חם של כרובית ותירס.טעים ביותר הייתה המנה הזו ושוב
הרבה טעמים,מרקמים.איזה כיף.



מח טלה כיכב במנה הבאה.חמאת סלק עם עגבניות,לימון ושום.קציפת סחוג וגבינת המאירי נוספו ויצרו מנה מענגת ואלגנטית מטעמים מזרחיים.





המנה הבאה-דג דובר סול,אותו דג שהאמהות והסבתות אוהבות לטגן,רק הרסה הטרייה שעולה פי 5 מהגרסההקפואה.
יחד עם הדג צדפות וונגולי הוקפצו עם ציר עוף,עגבניות,לימון וחמאה ועוטרו באטריות פריכות מעל.פלפל שיפקה ממולא בגבינת עיזים ועגבניות מיובשות וטוגן בטמפורה,ישב ליד והוסיף חריפות עוקצנית חמצמצה וטעימה.


.
"ריזוטו" של תירס עם שקדי עגל קצוצים הייתה המנה הנהדרת הבאה.יחד עם שרימפס פופקורן פריכים וקרם פופקורן קונספט התירס הושלם.
                                                                       מח עצם מצופה

מנת קבב פירות ים נפלא נתן את אותות השובע הראשונים ודיווח שמגיע שנשארו עוד 5 מנות גורמים לי לקחת נשימה עמוקה ולגימה מכוס היין.


הקבב נוצר משרימפס וסרטנים,ג'ינג'ר,כוסברה וסילאן.
מדליוני מח עצם מצופים מטוגנים לצד הקבב ורוטב חרדל ודובדבני אמרנה.גם כן היה פרוסות במיה ובייבי חציל פריכים.
מנה כלבבי,עם טעמים טובים וזריקת שומן טובה מצד המח עצם.
עופר הסו שף הצטרף לחגיגה עם מנה משלו-מוסר על סלט עדשים חם וחזה אווז מעושן.גלי רך של בצלי שאלוט מקורמלים עם זרעי כמון וכוסברה שנתנו תחושה של טעמי פלאפל.רוטב יין ותות התלווה למנה טעימה מאוד.

הפירות ים חגגו בערב הזה-קלמארי ממולא בבורגול,רימונים והרבה עשבים נצרבו על הפלנצ'ה וצורפו לרוטב מתקתק של קסיס ושקדים פרוסים.
הצלחת כולה עוטרה בפירורי לחם וחזה אווז מטוגנים.הקלמארי עם המילוי היה רענן וטרי ואותו טבלתי מעט במטבל בשביל לא להכביד בשביל המשך הארוחה.

מנה שלמרות השובע הייתה קלילה לאכילה-ברולה של שיטאקי שעליו נחו סקאלופ שנצרבו בקרמל הדרים,פילה תפוז וכדורי קולורבי.טעים ביותר.
בשלב הזה כבר לא היינו שלושה בשולחן,ישבו איתנו חב'רה מצוות המסעדה וכל פעם מישהו אחר דאג לאייש את השולחן,להציץ ןלהתרשם גם כן מהארוחה,תוך כדי שאביב מגיע לראות מה שלומנו.
סוכריות לובסטר-על שיפוד עץ שופדו פיסות זעירות של לובסטר שלוק שצופה בקרם לימון כבוש ווניל והיה מאוד ארומטי ונעים.פירורי קרמל היו גם כן על הצלחת לטבילת ה"סוכריות".

בשלב הזה רגע לפני שאני צועק הצילו הגיע פילה טלה בקרסט פירורי לחם ומח עצם על קרם ארטישוק ירושלמי וזביון שמן זית ודבש.היה טוב וטוב שהיה.
אחרי המנה הזו שמתי את הגוף לאחור על הספה המרופדת בכריות ,עצמתי עיניים ונחתי,לא לפני שאמרתי שימתינו עם הקינוחים.
למי שלא ספר אכלנו 14 מנות,מקבץ של 14 מנות כל כך טובות,כל כך עשירות,כל כך מלאות טעם,ארוחה שללא ספק תיכנס לפנתיאון.מספיק היה לראות את חביב כאחוז דיבוק לא מפסיק למלמל-"איזה מרק,איזה מרק".



 הקינוח-בוגצ'ה,מאפה יווני מסורתי מסתבר.פילו פריך ממולא בקרם שמכיל סולת,חמאה וניל ועוד.
המאפים ישבו על הר של סוכר וקינמון וקצפת בצד.ערמנו לנו סוכר על המאפה ואכלנו בהנאה יחד עם הקצפת.נהדר.
ליאת מהקונדיטוריה שלנו דאגה להכין לנו פרלינים של מסטיק ושל שאטה עם שומשום שהיו טעימים ונימוחים מאוד.


מה אומר ומה אגיד,כשאביב מבשל רואים שזה בא באמת מאהבה,היה ארוחה פשוט נהדרת,תודה לך אביב.


תגובות

‏אמיר אמר/ה…
יפה!

לא זוכר שסקרת את העבר המקצועי שלך בבלוג.
כמה זמן אתה במסה?
hila אמר/ה…
מפרגנת לעליה.....אך לא הסברת על מה ולמה כל האושר הזה...
שובב קולינרי אמר/ה…
אם תקרא 2 פוסטים קודם לכן או את הפרופיל שלי שיש בבלוג אז זה יענה לך על השאלות
שובב קולינרי אמר/ה…
פשוט כי הוא אוהב אותנו

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש