ביקור בעב בשר




אני,לרוב אוהב לאכול במסעדות שף,כאלו שירגשו,יאתגרו את הלשון וישאירו חומר למחשבה.
אבל ברור שגם מידי פעם גם אני צריך לטרוף איזשהו נתח גדול,עסיסי ושומני של בשר איכותי בלי שום התחכמות ואובר יצירתיות.

הגעתי השבוע ל"עב בשר" שברמת החייל(הברזל 34).
המסעדה חיננית במיוחד וגם ריחנית במיוחד,כי בכניסה הציבו סלסלה עם גויאבות שהפיצו את ריח הבושם הנפלא שלהם.
רק אחרי שנכנסתי למסעדה ששם קיבל אותנו אילן הבעלים בזרועות פתוחות,הבנתי את פשר הגויאבות.
מסתבר שאילן הוא קיבוצניק ורצה להתביע את חותם הישראליות שלו במסעדה.
זה בא לידי ביטוי בעיצוב-צד אחד מהקירות נראה כמו גג של בית עם רעפים אדומים,תמונות ילדות אותנטיות של אילן מהקיבוץ מקשטות את הקירות ופה ושם זרוקים פטיפון ורדיו ישנים וגם כן יש את הגויאבות.

התיישבנו לסעוד את הראשונות,כנאפה טלה-קדאיף במילוי בשר טלה מפודר במעט אבקת סוכר היה טעים מאוד.
סלט עשבים עם סיגר של אנטריקוט היה מצד אחד מרענן ומצד אחד שומני במובן הטוב של המילה.
אכלנו גם כן אמפנדס מצוין,חם ופריך ו"סלט ירקות של קיבוץ",אותו סלט קצוץ דק המוכר יחד עם תפרחות של כרובית ועשבים.




סה"כ נתכנסנו כאן בשביל הבשר והבשר פה טוב.
אכלנו טיבון,אנטריקוט,פילה ומנה "צמחונית" של עוף בתבלינים.
הכל היה נהדר,בשר שהגיע במידה נכונה,על מחבת לוהטת שהבשר ישאר חם לאורך זמן.
ביס אחד מהפילה,שני ביסים מהאנטריקוט,טעימה מהסינטה של הטיבון ולגימה מכוס יין ואין אושר יותר גדול מזה.
בקינוחים ישנם מרמלדות,אצבעות קרם נוגט וברולה סמיפרדו חביבים שטוב לסיים איתם ארוחה ולא מכבידים מידי.
אחרי כל זה אני חושב איך הצלחתי לאכול כך,אחרי הארוחה של ליל אמש שעליה אפרט בפוסט הבא.

נ.ב.  ביציאה קינחתי גם בגויאבה.







תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש