מיקרו-ספוג
בארוחה המולקולרית בשבוע שעבר הכנתי קינוח המבוסס על משמש ובו קוביית עוגת ספוג קטנה בטעם תפוח. לא בעיה להכין עוגת ספוג ,בסגנון של עוגה בחושה.אבל באל בולי חשבו קצת לעומק ויצרו את המיקרו ספוג,תערובת של ביצים סוכר ומעט קמח,שבדומה לזביון עובר הקצפה,דרך סיפון או במיקסר חשמלי ואז מכניסים למיקרוגל ל40 שניות והספוג מוכן. מכאן התקבל הכינוי שלו "ספוג 40 שניות".לתוך המסה אפשר לשלב כל טעם וצבע,והמרקם שמתקבל הוא סופר אוורירי. מתכון למיקרו-ספוג: 3 ביצים 80 גרם סוכר 20 גרם קמח לבן הכנה: מערבבים את כל המרכיבים יחד ומכניסים לסיפון עם בלון גז אחד.אם אין סיפון מקציפים הכול ביחד במיקסר.יוצקים לכלי קיבול מפלסטיק בחצי גובה.מניחים במיקרוגל ומכוונים ל40 שניות,בודקים את הספוג ,אם יש צורך מוסיפים עוד כמה שניות.מניחים בצד עד לצינון מלא. לתערובת הבסיסית הזו אפשר להוסיף מחיות וטעמים נוספים כגון מחית פיסטוק,נוגט,שוקולד,תבלינים וכו'.
תגובות
היי מאיר אם תוכל בבקשה להסביר איך אתה עושה את הניוקי מחית בננה או כל דבר אחר שהוא לא תפו''א (גזר וכו') כלומר מתכון. ואת החומר המייצב שאתה מכניס אליו וכמה ?
תודה =]
המייצב נקרא מתיל צלולוס,והוא מייצב חומרי גלם במגע עם חום.
400 מחית ירק או פרי כלשהו
4 דפי ג'לטין
5 גרם מתיל
משרים דפי ג'לטין במיים קרים.
מערבבים את המתיךל עם 100גרם מיים.מחממים על אש נמוכה עד להמסה.מוסיפים את דפי הג'לטין ומערבבים.
בבלנדר טוחנים את המחית יחד עם תערובת הג'לטינים כדקה.מניחים במקרר כ4 שעות לפחות,המתיל צריך להתגבש במחית.מכניסים לשק זילוף ומזלפים ניוקי לתוך סיר עם מיים רותחים,או שמזלפים על מגש ומקפיאים עד הצורך לשימוש.
יש כל מיני סוגים של מתילצלולוז, עם איזה אתה עובד? הבנתי שהסוגים השונים מגיבים שונה ולכן הכמויות משתנות.
תודה רבה ותמשיך עם הבלוג הזה, תענוג לקרוא.
מאיר
הנה קישור
http://blog.ideasinfood.com/ideas_in_food/2005/12/a_recipe_for_su.html