חשק לניוקי

תרשמו מתכון-

2 בטטות גודל בינוני
300 גרם קמח
10 גרם מלח
50 גרם גבינת ריקוטה
1חלמון ביצה

אופים בטטות בתנור על חום גבוה כשעה-עד ריכוך.מקלפים ומרוקנים את התוכן.יש לשקול למתכון 900 גרם בטטה.
מערבבים בטטה,גבינה,קמח,מלח וביצה לבצק אחיד ומעט דביק.מגלגלים לנקניקים וחותכים לניוקי.

תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
שלום.
היי מאיר אם תוכל בבקשה להסביר איך אתה עושה את הניוקי מחית בננה או כל דבר אחר שהוא לא תפו''א (גזר וכו') כלומר מתכון. ואת החומר המייצב שאתה מכניס אליו וכמה ?
תודה =]
שובב קולינרי אמר/ה…
הנה ההסבר-
המייצב נקרא מתיל צלולוס,והוא מייצב חומרי גלם במגע עם חום.
400 מחית ירק או פרי כלשהו
4 דפי ג'לטין
5 גרם מתיל

משרים דפי ג'לטין במיים קרים.
מערבבים את המתיךל עם 100גרם מיים.מחממים על אש נמוכה עד להמסה.מוסיפים את דפי הג'לטין ומערבבים.
בבלנדר טוחנים את המחית יחד עם תערובת הג'לטינים כדקה.מניחים במקרר כ4 שעות לפחות,המתיל צריך להתגבש במחית.מכניסים לשק זילוף ומזלפים ניוקי לתוך סיר עם מיים רותחים,או שמזלפים על מגש ומקפיאים עד הצורך לשימוש.
‏איתי ה אמר/ה…
במקרה נתקלתי בזה, הרעיון יפה מאוד.
יש כל מיני סוגים של מתילצלולוז, עם איזה אתה עובד? הבנתי שהסוגים השונים מגיבים שונה ולכן הכמויות משתנות.

תודה רבה ותמשיך עם הבלוג הזה, תענוג לקרוא.
‏אנונימי אמר/ה…
ההבדלים בין סוגי המתיל הם בחוזק שלהם ובטמפ' המסה שלהם.אני רכשתי את המתיל ממסעדת אל בולי שזהו מתיל כללי בעל חוזק בינוני והאמת שלא יצא לי אף פעם לטרוח לבדוק את מספרו.בעזרת המתיל ניתן לעשות "גלידה" חמה,סופלה מכל חומר גלם שהוא ועוד ועוד
מאיר
‏איתי ה אמר/ה…
גלידה חמה זה בדיוק מה שתכננתי לעשות, נתקלת במתכון שעבד לך?
‏אנונימי אמר/ה…
התנסתי בזה לפני כמה שנים,אך צריך להשתמש במתיל ספציפי לתוצאות טובות,כי לא כל מתיל ייתן מרקם טוב ויכול להרגיש כמו פנקוטה חמה.
הנה קישור
http://blog.ideasinfood.com/ideas_in_food/2005/12/a_recipe_for_su.html

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש