סוכרו


סוכרו,או בשם המלא סוכרוסטר(ובלי קשר לסוכר),זהו חומר שחוץ מליצור קציפות אווריריות,הוא חומר מתחלב.
זאת אומרת שבעזרתו אפשר ליצור אמולסיות בין שומן ונוזל.
אז חוץ מליצור ויניגרט שלא "ישבר" מה עוד אפשר לעשות?
עלה לי רעיון ליצור טוויל כבד אווז,והסוכרו יחבר לי בין קרמל לשומן של כבד אווז.התהליך לא מסובך.
המסתי במחבת כבד אווז עד שכל השומן יצא ממנו,סיננתי,יצרתי קרמל,טוב לא בדיוק קרמל,השתמשתי באיזומלט,תחליף סוכר שמתייצב מאוד מהר,וחיברתי את האיזומלט לשומן אווז עם מעט סוכרו.מרחתי על משטח ונוצר הטוויל.פשוט טעם של כבד אווז צלוי עם מתיקות עדינה.שידכתי את זה לכבד אווז עם ארטיק כבד אווז וספירת בזוקה.ומה לגבי טוויל שמן זית?
...............................................
300 איזומלט
50 גרם שומן מכבד אווז
8 גרם סוכרו

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

בחזרה ליפן

מיקרו-ספוג

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש