לאכול תה ירוק

אבקת תה ירוק נחשבת כה בריאה,בגלל שלא עברה חימצון, בעלת נוגדי חימצון,ויטמינים ומינרלים ומבין כל הסוגים המאצ'ה הוא הסוג היוקרתי ביותר המכבב שטקסי תה יפנים.עם כל זה אף פעם לא נמשכתי לטעם של האבקת תה ירוק שמאוד מרוכזת בטעמה ומזכיר טעם מעט אצתי,מר וחזק.עוגיות של תה ירוק למשל שטעמתי היו די מזוויעות,בעלות טעם אגרסיבי ולא מלבב כלל.
לאחרונה קיבלתי אבקת תה ירוק מתנה הישר מיפן ולאור התנסות העבר שלי באבקה הירוקה,הייתי סקפטי,
אך החששות פגו ברגע שפתחתי את השקית וטעמתי את אותה אבקה שעורבבה עם מעט סוכר ועמילן טפיוקה,אז הטעם היה מודגש אך מעודן,ארומטי ומתקתק.
פנקוטה קוקוס שהכנתי הייתה מצע מתאים לאבקת תה ירוק,קינוח על הצד האסייתי,שיחד עם פילטים של פומלה ועוגיית שוקולד מגוררת דק יצרו קינוח מרענן,מפתיע וטעים.

לפנקוטה-
פחית חלב קוקוס
100 גרם סוכר
6 גרם אבקת ג'לטין

כפית אבקת תה ירוק
פלחי פומלה נקיים מציפה וגרעינים
שוקולד מריר מגורר דק


משרים ג'לטין ב4 כפות חלב.מרתיחים חלב קוקוס וסוכר,מוסיפים את הג'לטין,מערבבים  היטב ומכבים את האש.מוזגים לקעריות אישיות ומניחים במקרר לשעתיים לפחות.
להגשה מפזרים על הפנקוטה אבקת תה ירוק,שוקולד מגורר ופלחי פומלה.

תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
מאיר שלום !
ברצוני להכין היום מקרון וניל מהמתכון של אביב:
http://www.rest.co.il/recipe.aspx?recipeid=1204
אבל אני לא מבין כמה גרם סוכר דרוש לסירופ הסוכר.
תודה על העזרה.
שובב קולינרי אמר/ה…
הי
לא כתוב במתכון אבל הסירופ מורכב מ30 מיים ו80 סוכר
בהצלחה
‏אנונימי אמר/ה…
תודה
יצא מאוד מוצלח !

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש