קלאסיקה במיטבה


 התחשק לי פטה כבד,בלי רעש וצלצולים והתחכמויות כלשהן.
כמות החמאה במתכון נותנת מרקם רך אך יציב ודי עשיר.כאלה שכמות החמאה לא מפריעה להם יכולים להעלות את הרף ל-פי 1.5.להכנת פטה יש להצטייד בבלנדר חזק שטוחן היטב.ניתן גם כן לשמור על צבע אדמדם של הכבד בכך שמוסיפים לו ויטמין סי בצורת קפסולה לפטה.

500 גרם כבד עוף
200 גרם חמאה רכה
1 בצל גדול
מלח
כף ברנדי

קוצצים את הבצל ומקפיצים במחבת על אש בינונית.יש להקפיד שהבצל לא יהיה מטוגן,יש מידי 2 דקות להוסיף כף מיים ולהמשיך את הבישול עד שהבצל רך,שחום וקרמלי.מצננים.
צולים כבד עוף בתנור בחום 180 מעלות או צורבים במחבת לדרגת מדיום וול,הכבד ישור מעט ורוד במרכזו.מקררים מעט  ומעבירים לבלנדר,טוחנים יחד עם הבצל למחית ולבסוף מוסיפים את החמאה וממשיכים לטחון בפולסים.מוסיפים מלח וברנדי וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.מכניסים את הפטה לצנצנת או תבנית אינגליש קייק ומקררים.


לריבת תאנים-

200 גרם תאנים מיובשות קצוצות
100 גרם סוכר
1 כוס מיים
1 כוס יין
1 מקל וניל
1 מקל קינמון
1 כוכב אניס

מניחים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים כשעה על אש נמוכה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש