לזנית אלף דפים

טוב,זה לא אלף דפים,זה "רק" 20,אבל מה שיפה בלזניה הזו שגובהה כ-8 ס"מ,שהדפים דקיקים כל כך,בין כל שכבה יש רוטב של שמנת ופרמז'ן והלזניה מצד אחד בעלת טעם כבד בגלל השמנת,אך מצד שני היא עדינה ונימוחה בפה.רוצים לנסות להכין?

לבצק-
חצי ק"ג קמח לבן המיועד לפסטה
חצי ק"ג קמח דורום
50 חלמונים
10 גרם מלח

לשים הכל יחדיו במיקסר עם וו לישה כ10 דקות עד לקבלת בצק אחיד,חלק ולא דביק כלל.

לרוטב-
ליטר וחצי שמנת מתוקה
200 גרם פרמז'ן
מלח
פלפל

מצמצמים שמנת לסמיכות מירבית,מוסיפים לשמנת פרמז'ן,מלח ופלפל.
מרדדים את הבצק דק ככל האפשר,חותכים את הדפים לגודל של התבנית בה משתמשים.חולטים את הדפים במיים רותחים כ40 שניות,מקררים ומשמנים מעט.מניחים דף פסטה,מורחים בשכבה דקה מאוד של רוטב,ומניחים דף מעל ושוב רוטב ושוב דף ושוב רוטב ושוב דף...
להגשה יש לחמם בתנור עם כיסוי או במיקרו.

תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
נשמע סתמי לגמרי - פשוט בצק עם חמאה. כבד ולא שווה את הקלוריות
‏שירי אמר/ה…
אבל טעים!!!!
‏אנונימי אמר/ה…
50 חלמונים? בטח עשית את זה במסעדה ולא בבית....ביזבוז רציני של חומרי גלם אפילו אם זה טעים.......
מיותר.
שובב קולינרי אמר/ה…
מה לעשות,בצק פסטה אמיתי עשיר בחלמונים,אני שנמאס לו מהאוכל הקלסי,דווקא הופתעתי מהלזניה הזו שהיא כה עדינה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש