שקית אכילה

לאחר שיצרתי את הקונדום האכיל,הגיע הזמן לשקית אכילה.אז איך אפשר להגיע לתוצאה הנ"ל?
ניתן לייבש סוגי מחיות פרי או ירק ואז נקבל סוג של לדר גמיש שאפשר לשחק איתו.אך אם נרצה לדר שקוף שייראה ממש כמו שקית?
לשם כך יש להשתמש בג'לטין, אבל מהסוג שעמיד בחום,כמו אגר אגר וכדומה.
אני יצרתי ג'לטין דק ושקוף ממים וסוכר בלבד,בעזרת ג'לטין גמיש שעמיד בחום וניתן להשיג אותו אצל ד"ר סרחיו באתר טקסטורות. את הג'לי החם יוצקים על מגש ומחכים שהתקשה.חותכים לגודל הרצוי ומייבשים בתנור בחום שלא עובר את ה-40 מעלות.התהליך אורך כשעתיים-שלוש.מה שמתקבל זה יריעה של ג'לי יבשה וגמישה,כמו שקית ניילון קשיחה.
במכונת וואקום,חוץ מהאופציה לוואקם שקיות,ניתן גם כן לאטום ע"י חום שקיות ובדרך זו השתמשתי כדי ליצור את המראה המושלם.שקית.
מה"ניילון" הכנתי קינוח,אינטרפטציה למוזלי:שקית  ממולאת בעלי ורדים מסוכרים,שטרוייזל,מרנג,טונקה מסוכר ומיובש,שקדים מקורמלים.
השקית הוגשה לצד ספל עם קציפה אוורירית של יוגורט וקוקוס.פשוט נוגסים בשקיתהשקית נמסה לאיטה ברגע המגע עם רטיבות,מפזרים את התוכן על הקציפה ואוכלים ביחד.
את השקית אפשר לפתח לכיוונים שונים:שקית קריספית,שקית משובצת בעלים,פרחים ועשבי תיבול,להוסיף לשקית תמציות,או ליצור צורות אחרות כמו גליל,קונוס ועוד.





תגובות

איתי אמר/ה…
אחלה רעיון...

לא ברור מהכתוב - במקרה הזה השתמשת באגר אגר?
והאם אפשר לווקם את ה"שקית" הזאת?
והאם השקית טעימה, או שהיא רק בשביל האפקט?
שובב קולינרי אמר/ה…
הי איתי
הפוסט לגבי השקית יצא מעט משובש,הוא עודכן ותוכל לקרוא שוב ולהבין קצת יותר במה מדובר.לגבי הטעם,השקית טעימה ומפתיעה מאוד.אני לא מכין דברים שהם לא אכילים.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש