לבשל לשלום


 האירוע שהיה ביום רביעי הוא אירוע התרמה למען קידום השלום,נערך במלון הרודס ועלה 2500 שקל לאדם,מחיר פעוט לאנשים שסעדו שם.
כל השפים שהוזמנו מחו"ל הם שפים של נשיאים כמו זה של הבית הלבן,הקרמלין ועוד והיו אחראים על המנות של הארוחה המדוברת בעוד צוות  השפים הישראלים היו ממונים על מנות הפתיחה של קבלת הפנים.
קראו לי פלצן,קראו לי חוצפן אבל המנות של השפים הישראלים היו יותר טובות,אולי בגלל הסימפטיה שלנו לאוכל ים תיכוני בעוד שאר השפים הזרים עשו אוכל קלאסי עד מאוד.
ארז קומרובסקי עישן במשך זמן ארוך נתחי דגים גדולים,אפה אותם והניח על סלט שומר ופומלות,מצוין.
יוסף השף של קצה הנחל,שבה בקרתי שבוע שעבר הכין קובה נבלוסיה במילוי חומוס וחלומי.
עזרא קדם הכין דג נא על ארטישוק פרוס דק וסלט בורגול.
חיים טיבי עמל על כיסוני רביולי במילוי ריקוטה.
אהרוני כבש דגים בתוך מרינדה של מלח וסלק והניח אותם על סלט סלק.
אנחנו הקפצנו פטריות,עגבניות שרי וארטישוקים יחד עם ניוקי תירס ומעל גבינת סנט מור.

מהלך סרוויס הוצאת המנות הייתה כרוכה בהרבה ידיים עובדות שמוציאים 5 מנות ל200 איש בבת אחת.שלום קדוש הדריך ופיקד על כולם וכל שף הסביר ודאג למנה שלו.
לקינוח הכין שף גרמני שטרודל יחד עם רוטב וניל וליד הוגש פרפה יוגורט מעשה ידי המלון.
בנוסף סטנד שוקולד מרהיב שהוגש לכל   שולחן היה  מעוטר במגוון פטיפורים.
סה"כ היה אירוע חוויתי,חסר תקדים מבחינת אוסף כל השפים הנ"ל והוצאת אירוע מדויק מאוד.
                                                         חפשו את הקרחת של אהרוני




                                                              סלט מנת פתיחה של המלון
                                                           ניוקי תירס,ארטישוקים וגבינת סנט מור






תגובות

‏אנונימי אמר/ה…
תגובה לא קשורה...
לא מזמן ביקרתי במסה ואכלתי שם טרטר של טונה עם סוכריות פקאן ולמיטב זיכרוני היה שם גם קרם ליצ'י או ג'לי של ליצ'י.
אוכל לקבל את המתכון?
בנוסף, אתה חושב שסילאן יכול ללכת במנה הזו במקום הליצ'י או בנוסף אליו?
תודה מראש.
שובב קולינרי אמר/ה…
המנה של הטרטר ירדה מהתפריט,זו הייתה מנה מצוינת שבה היה קרם ליצ'י וג'לי ליצ'י
הליצ'י הוא ליצ'י טחון לקרם חלק מעורבב עם מעט פירה תפו"א להסמכה והג'לי הוא גם כן ליצ'י טחון מחומם של- 500 גרם מחית מוסיפים 15 גרם ג'לטין למחית מערבבים היטב ומניחים בתבנית להתייצבו תואז חותכים לקוביות.בטרטר יש קוביות מלון,ג'ינג'ר כבוש קצוץ ,סויה, מעט סילאן,כוסברה קצוצה ושמן שומשום.מערבבים קוביות טונה עם כל התיבול הנ"ל ומניחים על טוויל פילו שמכינים מריבועי פילו אפויים בתנור
‏אנונימי אמר/ה…
תודה רבה !
‏אנונימי אמר/ה…
והסוכריות הפקאן,הן פאנים סיניים?:-)
שובב קולינרי אמר/ה…
אכן פקאנים סיניים

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש