ניוקי תירס


הניוקי הנ"ל הוא ניוקי תירס מתירס טרי וזה הכל.אין בו ביצים ואין בו קמח,אלא תירס טחון ומתיל צלולוז,מייצב הסופח נוזלים בכמות גדולה ונקרש רק במגע עם חום.הניוקי גס ומחוספס,עבר טחינה גסה להרגשת התירס,הוא יעבור הקפצה בחמאה ויהיה פריך וישודך לאספרגוס ושמן כמהין.

תגובות

‏מיכל כהן אמר/ה…
היי מאיר,

קניתי מסרחיו מתיל-צלולוז... מה עושים עכשיו? :)
אשמח לעזרה כצד להכין ניוקי תירס...

תודה!
שובב קולינרי אמר/ה…
400 גרם תירס
10 גרם דפי ג'לטין או אבקת ג'לטין מושרה במיים קרים
10 גרם מתיל

מבשלים את התירס 10 דקות ומניחים בתוך בלנדר או מעבד מזון.
יוצקים לסיר קטן 100 מ"ל מיים ואת המתיל והג'לטין.מרתיחים ואז יוצקים לתירס.טוחנים יחדיו למחית מעט גסה.מכניסים למקרר ל24 שעות.לאחר הזמן הזה המסה יציבה ואפשר לעבוד איתה ליצירת ניוקי של ממש.
‏אנונימי אמר/ה…
תודה רבה- המידע על המתיל צלולוז חשוב ומהותי למי שנאלץ לאכול (ולבשל ולאפות) ללא גלוטן...(עקב צליאק-לא עקב אופנה תזונתית).
שובב קולינרי אמר/ה…
בשביל זה אני פה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש