ברד בחרמון

החרמון התחיל להתמלא בשלג,אז החלטנו ליסוע לשם כמו עוד אלפי אנשים שיצרו פקק ארוך על ההר המושלג.
אחרי מסע ארוך עד לשער הכניסה,גלשנו על חתיכת פלסטיק גמיש והעפנו כמה ילדים בדרך בעוד גפן מנשנש לו שלג להנאתו.לאחר הגיחה הקצרה לחרמון שלרכבל אין מה לדבר,התור ארוך עד אין סוף,ירדנו במורד ההר חזרה כשבדרך שלפתי כוסות,קשיות ותרכיז לימון והכנתי לנו ברד טעים וסטרילי מלכלוכים...

בדרך חזרה הגענו למסעדת "קצה הנחל",מסעדה לבנונית הקרובה לכנרת קרוב לכניסה של קיבוץ גינוסר.
המסעדה נמצאת בתחנת דלק מה שעושה מעט עוול למקום.
יוסוף הוא השף הצעיר שאחראי על האוכל ומגיש אוכל לבנוני מגוון ולא רק קבב עם חומוס ועוד יותר מפתיע המנות גם מגיעות מעוצבות יפה על הצלחת.אכלנו מיני סלטים כמו ציזיקי,חציל קלוי ורימונים,במיה וטבולה.משיכת חומוס טעים ועליה פיסות שווארמה טובה עם צנוברים ובצד חצילונים כבושים היה מצוין.אכלנו גם מג'דרה של בורגול,אכלנו מוזאיק שזה פיתה דרוזית שעוטפת בשר עוף קצוץ ומגולגל לסיגר.המנה שהוכתרה לטעימה ביותר הייתה שיש ברק שאלו כופתאות בשר שעטופות בבצק דק וטובלות ברוטב לבן חם עם עגבניות מרוסקות מעל,טעים,טעים.בנוסף היה גם קובה בורגול מלא תבלינים טובים וקבב על פיתה דרוזית עם ירקות שרופים.קינחנו בעטאייף מצוין אולי הכי טוב שאכלתי עד היום ובקפה עם הל.

אחרי ארוחה כזו שדורשת שינה,הג'י פי אס מודיע שיש עוד שעתיים נסיעה ושירי נרתמה למשימה להגיע הבייתה תוך כדי שהיא מכריזה-"אל תדבר איתי עכשיו לפחות שנתיים על החרמון".





תגובות

תיירות בארץ אמר/ה…
יאמי יאמי יאמי!! אפילו העיצוב של האוכל נראה טעים :) מקווה שטעים כמו האוכל עצמו

שתיתם את הברד הזה ?! הוא לא נראה הכי נקי): לא יודעת
שובב קולינרי אמר/ה…
הברד נקי נקי,חפרתי בשלג להוציא אותו

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש