מתכונים רבותי,מתכונים

מתכונים אחדים של פוסט קודם


תות במשרה יין-

10 תותים
100 מ"ל מי סוכר
50 מ"ל יין אדום
50 מ"ל יין לבן
2 פרוסות דקות של ג'ינג'ר טרי

שמים בשתי שקית וואקום 5 תותים בכל אחת.לאחת שמים 50 מ"ל יין אדום,50 מ" מי סוכר ופרוסת ג'ינג'ר
ולשנייה אותו הדבר רק עם יין לבן.אוטמים במכונת וואקום ל-6 שעות.
לנטולי מכונת וואקום-משרים את התותים בנוזל ל-10 שעות לפחות.
קציפת תפוח ווסאבי-

2 תפוחים עם קליפה חתוכים לקוביות
50 מ"ל מי סוכר
משחת ווסאבי לפי הטעם
100 מ"ל יוגורט עם אחוז גבוה של שומן(ניתן להמיר בחלב קוקוס באותה הכמות,או שמנת מתוקה לחצי מהכמות)
2 דפי ג'לטין
כפית מיץ לימון
10 עלי תרד חלוטים
כפית שטוחה אבקת ויטמין סי או חצי כפית סודיום סיטראט

משרים ג'לטין במיים קרים.
טוחנים בבלנדר את התפוחים עם המי סוכר,תרד חלוט,מיץ לימון והיוגורט למחית.מסננים היטב וזורקים את תוכן הקליפות.מחזירים לבלנדר את הנוזל ומוספים את הויטמין סי וווסאבי בכמות של גודל 3 אפונים.טוחנים ובודקים אם כמות הווסאבי מספיקה.מרככים ג'לטין עם 3 כפות מיים ומוסיפים לבלנדר.טוחנים לכמה שניות ומעבירים לסיפון.ממלאים בבלון גז אחד ומקררים היטב ל3 שעות לפחות.מנערים היטב לפני השימוש

כריות ממולאות בגבינה כחולה נוזלית וחמה-

הטכניקה הנ"ל היא פשוט יצירה של פיתות קטנות מבצק בסיסי
לבצק-
1 ק"ג קמח
10 גרם שמרים
60 גרם סוכר
20 גרם מלח
600 מ"ל מיים

לשים הכל יחדיו,מתפיחים שעתיים,מרדדים דף בצק דק ככל האפשר וחותכים למלבנים קטנים של 2 ס"מ על 1 וחצי ס"מ.מחממים תנור לחום הגבוה ביותר בתנור ומכניסים לתוכו מגש שיתחמם גם כן.
מפזרים על המגש החם מעט קמח ומניחים את הבצק החתוך.מכניסים לתנור ואופים עד שהבצק תפח לפיתות קטנות ושחומות.המילוי שלהם נעשה בעזרת מזרק עבה שאותו ניתן למלא בפונדו גבינות שונות,ליצור חור בכריות ולמלא.בתיאבון.

תגובות

‏יערה אמר/ה…
תודה רבה!
guyba אמר/ה…
Hi Meir
Why did you add the teaspoon of Vitamin C to the wasabi and apple cream ?

also - what dish would you add this cream to ? what will it work great with -

it sounds amazing !!
cheers
Guy
שובב קולינרי אמר/ה…
הי גיא
הויטמין ב נועד בשביל למנוע השחרה של התפוח ולהשאיר את הקציפה ירוקה ויפהפיה.
הקציפה הייץה במנה של טרט טונה עם גינג'ר ווסאבי בפוסט שפרסמתי לפני כן
http://shovav-culinary.blogspot.com/2011/12/blog-post_9382.html

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

לחם על האש