יום הולדת רב שכבתי


היום יש לגפן יום הולדת והוא בן שנתיים.אחרי בכי קליל על הבוקר סטייל"it's my party and i cry if i want to" ואחרי מסיבת יומולדת בגן,עם קבוצת ילדים מלאי נזלת ,בגיל שבו אין שום התייחסות  לאירוע עצמו אלא אם מעורב בזה במבה ועוגה,הגיע זמן הכנת העוגה.העוגה שנבחרה להכנה היא עוגת שכבות ומסיבה אחת ויחידה.בשבוע שעבר פנתה אליי גולשת ואמרה שברצונה להכין עוגת שכבות ושעד כה נסיונותיה לא צלחו בגזרת עוגת הבסיס שנופלת לה ולא תופחת כראוי.
אז מורה טוב לא רק כותב באוויר אלא גם מדגים.את עוגת הבסיס הכנתי בדרך הבסיסית ביותר בלי תוספות של חומרי התפחה-הרבה ביצים,קמח,סוכר ומעט חמאה.למתכון מצורף גם כן קורנפלור לקבלת מרקם עדין ואוורירי.
בין שכבות הטורט הכנתי מילויים שונים כמו ילד קטן שעושה ניסויים ומערבב מכל הבא ליד.הכי כיף ככה.המראה של העוגה נראה סטנדרטי,כמו עוגת שכבות ושוקולד,אך הטעם הוא אחר לגמרי.
-שכבה ראשונה,מוס שוקולד מריר וקוקוס.
-קרם שוקולד לבן עם בננה ואמרטו.
-מוס שוקולד מריר ופסיפלורה.
-מוס שוקולד מריר וקוביות תותים.

במקום להכין את עוגת הבסיס בתבנית עגולה גבוהה ואז לחתוך אותה לכמה פרוסות,שיטחתי את המסה על תבניות נמוכות לעובי 1 ס"מ,אפיתי וקרצתי מרובעים שאותם ערמתי אחד על השני.

8 ביצים מופרדות
180 גרם סוכר
50 גרם קורנפלור
90 גרם קמח
50 גרם חמאה מומסת

טורפים חצי מכמות הסוכר עם החלמונים.מוסיפים קמח וקורנפלור בהדרגה ומערבבים לתערובת אחידה.
מקציפים חלבונים עם שאר כמות הסוכר לקצף יציב אך לא קשה מידי.הקצפת יתר תגרום לכך שהקצף ייהפך לפירורי ובערבוב עם שאר החומרים יאבד את הנפח.מקפלים את החלבונים המוקצפים לחלמונים.לבסוף מוסיפים חמאה ומערבבים בעדינות.משטחים על תבנית עם נייר פרגמנט או יוצקים לתבנית עוגה.אופים בתנור שחומם ל180 מעלות ל20 דקות,עד להזהבה קלה.מצננים.כאשר העוגה יוצאת מהתנור היא מריחה כמו חביתה אפויה,מה שיכול לעורר דאגות,אך אין מה לדאוג.בגלל קרישת החלבונים זהו הריח האופייני ולאחר שהעוגה תתקרר,הריח יפוג.פורסים את העוגה או קורצים את  לצורה רצויה.

למילוי-250 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר מומס עם כף חלב

מקציפים שמנת לקצפת יציבה,מקפלים שוקולד מומס לקצפת.
לקצפת משדכים טעמים שונים-גרידות הדרים,תמציות,ליקרים בטעמים,פירות וכו'.

לקרם בננה-
1 בננה
100 גרם שוקולד לבן מומס
2 כפות אמרטו

טוחנים בננה עם שוקולד ואמרטו.מקררים.






 









תגובות

Unknown אמר/ה…
אני מקווה שגם המשפחה תזכה לטעום ולא רק זבי חוטם
‏תום אמר/ה…
מקסים! גם העוגה וגם הרצון ללמד את אותה אנונימית :)

איך ניתן לדעת אם הקצף "יציב אך לא קשה מידי"? יש איזו דרך לבדוק זאת לפני נקודת האל חזור?
‏אנונימי אמר/ה…
הי תום
הקצף יהיה מבריק,אטום ויעמוד זקוף
מאיר

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

מיקרו-ספוג

בחזרה ליפן

איך להכין במבה?

מדריך לא רגיל לבשלן המולקולרי המתחיל

לחם על האש